In de kijker: Wouter Van Der Eedt

7 februari 2020

Hij kwam dit seizoen naar SK Lochristi als doublure van doelman Benny Rogiest, maar door omstandigheden is hij uitgegroeid tot een vaste waarde in het A-elftal. Wouter Van Der Eedt toonde ondertussen dat hij die plaats meer dan waard is.

Waar speelde Wouter voor hij bij Lochristi terecht kwam en waarom kwam je bij Lochristi

Mijn eerste voetbalstapjes zette ik bij FC in Eksaarde en na 2 jaar trok ik samen met mijn broer naar Lokeren, waar ik alle jeugdcategoriën heb doorlopen. In Lokeren had ik vorig seizoen niet meteen doorgroeimogelijkheden. Toen de scout van Lochristi mij aansprak of ik interesse had in een overgang naar SK heb ik dan ook niet getwijfeld. Het leek mij een leuke uitdaging bij een mooie club. Dat we daarenboven ook nationaal voetbal mochten spelen, maakt de uitdaging nog groter.

Toen je naar Lochristi kwam heb je waarschijnlijk niet gedacht dat je na 20 wedstrijden al 8 keer aan de aftrap zou staan van een competitiewedstrijd.

Zoiets had ik inderdaad niet verwacht. Bij aanvang van de voorbereiding wist ik waar ik stond, maar de omstandigheden hebben mij nu onder de lat gebracht. De eerste ploeg is nog net iets anders. Voor de wedstrijd heb ik steeds wat stress, maar eenmaal de partij gestart valt dat snel weg. Je moet als doelman vertrouwen op uw eigen kunnen en loopt het eens fout dan is het zo. De wedstrijd houdt daardoor niet op.

Je wordt dit jaar 20 jaar. Uw carrière moet nog beginnen. Waar wil je geraken?

Dat is pas in december. Ik kan nog een jaartje als 19-jarige verder. Een vaste waarde worden in derde amateur zou ik al heel mooi vinden. Misschien ben ik hiervoor nu nog niet volledig klaar, maar binnen een tweetal jaar wil ik er staan.

Zondag wacht met Bornem de hekkensluiter uit de reeks. Wat verwacht je van die wedstrijd?

We mogen ze zeker niet onderschatten omdat ze op de laatste plaats staan. Ook in de heenwedstrijd op het terrein van Bornem hadden we het even moeilijk toen ze op 1-2 kwamen. uiteindelijk moesten we daar ook knokken tot de laatste minuten om zekerheid te verwerven. 

Men verwacht enorm slecht weer met wind en regen. Hoe kijk je daar naar uit als doelman?

Niemand staat te springen voor zo'n weer en voor een doelman is het zeker niet makkelijk, maar de wind waait voor iedereen.

Pronostiekje?

2-0

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram