In de kijker: Maxim Van Eeckhout

21 februari 2020

Aan advocaten geen gebrek in de kern van SK Lochristi. Maxim Van Eeckhout kan het daarbovenop nog goed uitleggen ook, want hij won vorig jaar de publieksprijs van de pleitwedstrijd van de Vlaamse Conferentie der Balie Gent. De rijzige defensieve middenvelder zullen we ook volgend jaar in de Bosdreef duels zien aangaan, want op de handtekening na is een verlengd verblijf bij SK een feit.

Waar liggen de voetbalroots van Maxim Van Eeckhout?

Mijn ganse jeugd speelde ik bij Roeselare, maar toen de hogere studies mij uit West-Vlaanderen wegtrokken ben ik noodgedwongen gestopt met competitievoetbal. Ik was wel nog actief in het bedrijfsvoetbal en toen vrienden van mij aandrongen om toch weer aan de slag te gaan ging ik naar derdeprovincialer Beselare, waar ik drie jaar voetbalde. Ook in Hooglede was ik drie jaar actief, maar door mijn verhuis naar Gent, zocht ik dichterbij te voetballen. Ik testte bij Mariakerke, dat net gepromoveerd was naar eerste provinciale en mocht er meteen beginnen.

Waar ligt uw voetbaltoekomst?

Bij SK Lochristi. Ik heb mijn woord gegeven aan het bestuur en ga ervan uit dat alles eerstdaags in orde gebracht wordt. De handtekening volgt.

Wat vind je van uw seizoen tot dusver?

Ik begon met wat achterstand aan het nieuwe seizoen. Ik had de voorbereiding een stuk gemist, maar knokte mij in de ploeg. In het begin liep alles vlot tot een vervelende blessure mij enkele weken aan de kant hield. Dan weet je dat het opnieuw knokken wordt om een basis plaats af te dwingen.

En het seizoen van SK Lochristi?

We begonnen met vertrouwen aan het eerste jaar derde amateur, maar toen de resultaten ietwat tegenvielen gingen we iets te krampachtig voetballen en dan wordt het opeens zoeken naar de juiste speelwijze en de goede opstelling. Wij behaalden nu twee belangrijke overwinningen na elkaar _ iets waarin we dit seizoen nog niet geslaagd waren _ en als we dit kunnen doortrekken en verder gaan op ons elan zit er misschien nog een mooi vervolg aan te komen. Het betere voetbal komt dan vanzelf terug.

Zondag wacht Tempo Overijse Wat verwacht je van deze wedstrijd?

In de heenwedstrijd was ik geblesseerd, maar ik herinner mij een goede wedstrijd van beide ploegen. Tempo Overijse zit momenteel in een slechte flow en kon de laatste vijf wedstrijden geen punten pakken. Het zou echter onverstandig zijn moesten wij ons hierop blindstaren. Er komt een moment dat ze de rug zullen rechten.

Pronostiek?

Ik ga eens zot doen; een ouderwetse 4-3

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram