In de kijker: Luc Viaene

28 februari 2020

Spelers kunnen maar goed presteren als het met de entourage goed zit en vandaag zetten we een van de meest belangrijke personen van SK Lochristi in de kijker. Officieel is hij de gerechtigde correspondent van de club, maar ook als afgevaardigde van het eerste elftal en begeleider van de scheidsrechters doet hij zijn naam als minzaam man alle eer aan. Een gesprekje met Luc Viaene.

 Hoe kwam Luc Viaene bij SK Lochristi terecht?

Zowat 13 jaar geleden maakte mijn zoon Jens de overgang van FC Destelbergen naar SK Lochristi op vraag van toenmalig trainer Dwight Waeytens. En…ik verhuisde mee. In Destelbergen zag men mij niet graag vertrekken. Ik was er ploegafgevaardigde, een creatieve helpende hand en bestuurslid. Wat ik weet is… dat voetbal mensen met elkaar verbindt

Welke functies heb je in die 13 jaar uitgevoerd binnen de club?

Op SK Lochristi werd ik met open armen ontvangen. Lieven Schoonjans, toen nog jeugdvoorzitter, vroeg mij of ik mee wou participeren in het jeugdbestuur. Ik was al vlug goed op de hoogte van het reilen en zeilen van de club en kon zo meedenken over het beleid. Later heb ik tal van functies uitgeoefend. Ik had kennis en affiniteit met de club. Ik ben een tijdje secretaris geweest, alsook jeugdvoorzitter, bemiddelaar, consensusdenker en nu gerechtigd correspondent en afgevaardigde van het eerste elftal.

Een ganse boterham, dus

Je voelt het wel, ik ben heel sterk betrokken bij de club. Ik doe wat noodzakelijk is voor de club – gelet op haar statutaire doelstelling en voetbalactiviteiten – om alles intern en extern goed te laten functioneren.

Was Luc een goed voetballer of waren er nog andere sporten in het leven van de jonge Viaene?

Ik deed in mijn jeugd heel veel. Ik was bij de scouts. Op de basisschool, tijdens de ‘magische’ pauzes werd er altijd gevoetbald. Op mijn acht jaar voetbalde ik bij Racing Gent tot mijn 19 jaar. Nadien was ik 6 jaar aangesloten bij KAA Gent atletiek. Ik liep er de loopnummers van de 60 m, 100 m, 200 m tot de 400 m.

Je maakte de sprong van tweede provinciale naar derde amateur mee? Hoe beleefde je dat?

SK Lochristi staat gekend als een goed spelende voetbalclub. Het promoveren van tweede naar eerste provinciaal voetbal en dan vorig seizoen naar derde amateurklasse is indrukwekkend en uniek. Telkens zijn dat de mooiste bekroningen van schitterende seizoenen. Voor het eerst in de clubgeschiedenis wordt er nationaal voetbal gespeeld. SK Lochristi mag terecht fier zijn!

De spelersgroep is gedurende die jaren fors gewijzigd. Wat vind je van de huidige groep?

Het pure wonder van een onbevreesde spelersgroep. Het is een dankbare en unieke spelersgroep. Het zijn stuk voor stuk intelligente, nuchtere en uitzonderlijke goede spelers op en naast het veld. Het maakt mij een fiere ploegafgevaardigde.

Zondag wacht Bornem, de hekkensluiter. Wat verwacht je van deze wedstrijd?

Wie denkt dat een ploeg, die op de laatste plaats staat in het klassement zonder enige setwinst, aan het panikeren slaat, heeft het mis voor. Bornem brengt helemaal geen slechte spelers tussen de lijnen maar het is een jonge ploeg die momenteel toch net iets te kort komt in derde amateurklasse. Het is een enthousiaste ploeg die wel kracht en energie heeft. Onze ploeg beheerst de kunst om een wedstrijd te bepalen. We zijn technisch en tactisch goed terwijl we ook overal een stapje sneller zijn dan de opponent. Dat niveau moeten we nu proberen evenaren tegen Bornem.
Spelen tegen een hekkensluiter is niet altijd simpel. Maar wat wel heel simpel is: winnen!

Pronostiekje?

4-1       

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram