In de kijker: Jelle De Schryver

14 februari 2020
  1. Jelle De Schryver is een van de vaste waarden in het team van SK Lochristi. Na een moeilijk eerste seizoen groeide hij uit tot een van de 'key-players' van de ploeg, wat hem vorig seizoen een tweede plaats in het referendum speler van het jaar in eerste provinciale opleverde

Hoe voelt Jelle zich in Lochristi?

Goed. Het eerste eerste seizoen had ik het wat moeilijk en vond ik niet meteen mijn draai, maar vorig jaar ben ik volledig ontbolsterd. Nu loopt het vrij vlot en de sfeer in het team is positief. Dat is altijd leuk meegenomen.

Lokeren, Hoek, Sint-Gillis-Waas en Ingelmunster. Op je 25ste doorliep je al enkel watertjes?

Na de jeugdreeksen bij Lokeren kwam ik onmiddellijk in de eerste ploeg van Hoek terecht en dit was een serieuze aanpassing. De degradatie met Hoek liet mij besluiten terug naar België te keren en Sint-Gillis-Waas leek een aanlokkelijke keuze, maar dit bleek een vergissing. Het werd een moeilijk seizoen, waarbij de club nog eens failliet ging ook. Ingelmunster was een verademing en daar vond ik de spelvreugde terug.

Hoe anders is Nederland?

Het voetbal is er technischer. Er wordt meer gevoetbald en men laat er meer voetballen. In de kleedkamer is alles veel opener en er wordt directer gereageerd. Ondanks de degradatie beleefde ik er een zeer plezant en leerrijk voetbaljaar. 

Wat vind je van het seizoen van SK Lochristi tot dusver?

Het eerste jaar in derde amateur is een aanpassing, dit lijkt mij niet meer als normaal. We mogen de verwachtingen niet te hoog stellen. Met een plaats in de middenmoot zal ons seizoen geslaagd zijn en daar willen we voor gaan.

Wetteren haalde in de heenwedstrijd fors uit. Wat moeten we doen om dit te vermijden?

Het is zeer belangrijk om vanaf het eerste fluitsignaal scherp te zijn. De wedstrijd tegen Brakel toonde dit nogmaals aan. Zijn we van bij het begin bij de les, dan hollen we achter de feiten aan en dat moeten we zeker vermijden. Wetteren is natuurlijk een heel stevig team dat voor de titel wil gaan, dus makkelijk zal het zeker niet gaan. Een derby is altijd een beladen wedstrijd.

Pronostiekje?

2-2

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram