Zure nederlaag tegen SK Maldegem

10 maart 2024

SK Lochristi kon tegen de ploeg in vorm SK Maldegem niet uitpakken met een stunt. Nochtans zag het er na de 1-0 goed uit, maar enkele zeer discutabele beslissingen van de scheidsrechter zorgden nog voor de rust voor de ommekeer.

Maldegem ging fel van start, maar de eerste echte kans was voor de thuisploeg. Niels Vandendrinck devieerde een voorzet van Halewijn Schoonjans. in de handen van de bezoekende doelman. Florian D'Hondt trapte een vrije trap recht op doelman Boaz Ringoot. De bezoekers reageerden met een afstandsschot van Tim Verougstraete waar Davy Bracke enige moeite mee had. Iets over halfweg de eerste helft viel er dan toch een treffer. Ruben de Clercq scoorde met het hoofd na hoekschop. De pressing van Maldegem viel wat weg en na een knappe aanval kon Halewijn Schoonjans net niet genoeg bij de bal. Kort voor rusten was de hoofdrol weggelegd voor de scheidsrechter Hij zag handsspel van Wout Van der Snickt toen deze de bal op de heup kreeg. Bryan Missiaen nam het geschenk in dank aan. Nauwelijks een minuut later claimde Lochristi een strafschop na handsspel in de bezoekende zestien, maar nu gaf de ref niet thuis. Maldegem kreeg nog een tweede geschenk van de scheidsrechter met een zeer lichte vrije trap, fraai omgezet door Jelte De Coninck overigens. Op die manier konden de bezoekers met een 1-2 voorsprong gaan rusten.

Kwam Lochristi met goede bedoelingen uit de kleedkamer, de hoop op een terugkeer werd al snel de kop ingedrukt. Balverlies in het middenveld bracht Sam Janssens alleen voor doel en die liet Davy Bracke kansloos. Tim De Witte miste even later een unieke kans op de aansluitingstreffer. De thuisploeg probeerde wel, maar het ervaren Maldegem hield de wedstrijd goed gesloten, waardoor de dreiging van Lochristi vooral uit de tweede lijn moest komen. Stefan Moens zag zijn pogingen op doelman Boaz Ringoot belanden. Na een tweede gele kaart voor Ruben De Clercq was de wedstrijd gespeeld. Lochristi probeerde wel, maar Maldegem gaf geen krimp. Op counter konden de bezoekers nog dreigen en Davy Bracke bracht nog diverse keren redding. De 1-4 van Maldegem werd nog afgekeurd door de ref, die handsspel zag, terwijl Jelte De Coninck de bal duidelijk in het aangezicht kreeg.