Tweede nederlaag op rij

8 september 2024

SK Lochristi leed een vermijdbare nederlaag op het terrein van Zeveren.

De jongens van Tim Bavré begonnen nochtans hoopvol aan de wedstrijd. Een bedrijvige Stefan Moens trapte van net buiten de zestien over.
De eerste kans voor de thuisploeg was wel raak. Gauthier Maes werd knap vrijgespeeld en trapte overhoeks voorbij doelman Davy Bracke. Lochristi leek van slag en stapelde de slordigheden op. Alessio De Ruyck en Wout Steyaert vonden doelman Bracke op hun weg en een voorzet van Sébastien Giannaros dreigde in doel te waaien, maar ook hier bracht de Lochristi-goalie redding. Kort voor de rust werd het dan toch 0-2. William Izim werd niet gedekt en kon te makkelijk binnen trappen

Na de rust ging Lochristi op zoek naar de aansluitingstreffer. Een voorzet van Florian D'Hondt ging door verschillende benen heen en de paal bracht redding voor de thuisploeg. Daarna viel de partij stil en de stevige thuisdefensie bleef baas. 20 minuten voor tijd kreeg SK een vrije trap en Florian D'Hondt trapte die over de muur onhoudbaar binnen. Het verwachte slotoffensief kwam er echter niet. Doelman Bracke hield Hannes De Spiegelaere van een derde thuistreffer. Lochristi kon nog een keer dreigen. Een knappe bezoekende aanval werd door Halewijn Schoonjans naast doel getrapt. In de slotminuut betekende de owngoal van Vincent Claeys de doodsteek voor SK, dat met een 0 op 6 eenzaam op de laatste plaats prijkt in het klassement.