Tweede helft was er teveel aan

4 februari 2024

SK Lochristi toonde twee gezichten op het terrein van Lando Merendree. In de eerste helft zette SK een degelijke prestatie neer, in de tweede helft liet men na de tegentreffer een gelaten indruk en kon de thuisploeg al te makkelijk het verschil maken.

Merendree begon sterk en creëerde de eerste kans via Gilles Beerens die over trapte na hoekschop. Lochristi nam gaandeweg de partij in handen. Charles Ghyselinck kwam alleen voor doel, maar doelman Kevin De Windt bracht redding. Merendree kon nog eens dreigen via Milan Naessens die zijn lob over zag gaan en
Jelle Welraeve dwong Davy Bracke tot een knappe redding. Net voorbij het half uur zette Camilo Gonzales met een subtiele pas Halewijn Schoonjans alleen voor doel. Hij omspeelde de doelman en tekende voor de 0-1 voorsprong. In de slotfase kwam de thuisploeg nog eens opzetten. Na een hectische fase bracht de paal redding en Wout Van Der Snickt redde op de lijn.
Merendree ging na de koffie onmiddellijk op zoek naar de gelijkmaker, al was de eerste mogelijkheid voor Lochristi. Arnor Lagast trapt over. Daarna stond er nog een ploeg op het veld. Mathieu De Weirdt kreeg teveel ruimte om aan te leggen en verraste Davy Bracke met zijn schot vanuit de draai.  Lochristi kon de organisatie van de eerste niet aanhouden en de thuisploeg kon naar hartenlust aanvallen. Jelle Walraeve trapte net over, maar het was slechts uitstel. Gilles Beerens zorgde voor de 2-1 en bij de bezoekers gingen de kopjes naar beneden. Corneel Buysse mocht al te makkelijk de 3-1 aantekenen en toen Florian D'Hondt aan het truitje van een thuisaanvaller trok was een rode kaart zijn deel. Milan Naessens velde uiteindelijk een zwaar verdict.