SK Lochristi zet stap in goede richting na winst in zespuntenwedstrijd tegen Sint-Kruis-Winkel

17 maart 2024

SK Lochristi lijkt deed vandaag een goede zaak in de strijd om de degradatie. In het rechtstreeks duel tegen Sint-Kruis-Winkel won Lochristi al bij al vrij makkelijk, waardoor de kloof zes punten bedraagt. Stefan Moens kon zijn eerste hattrick van het seizoen aantekenen.

De eerste helft was volledig voor Lochristi. De bezoekers begonnen schuchter en Stefan Moens trapte over. Moens viseerde even later de thuisdoelman na voorzet van Niels Vandedrinck. Op het kwartier kopte Halewijn Schoonjans een lange bal door op Niels Vandedrinck en Keanu Billiet trok aan de noodrem en mocht meteen de kleedkamer in. Het ging nog makkelijker voor Lochristi. Florian D'Hondt trapte een vrije trap eerst nog in de handen van doelman Exan De Jaegher, een tweede vrije trap bleef hangen in de zestien en Louis Lemaitre zette SK op voorsprong. De thuisploeg, die vorige week nog zwaar onderuit ging bij Poesele, was van slag en toen Niels Bracke op wandel ging en Stefan Moens bediende was de 0-2 een feit. Sint-Kruis-Winkel kon er enkel een zwakke kopbal van Sven Ingels tegenover zetten. Toen de thuisdoelman zich volledig verkeek op een lange bal van Florian D'Hondt mocht Stefan Moens een van de makkelijkste treffers uit zijn carrière maken.

Sint-Kruis-Winkel kwam een stuk gedrevener uit de kleedkamer na de rust. Lochristi dacht de buit al binnen te hebben en acteerde heel slap. Dit resulteerde in een snelle 1-3 via Dylan Verstraeten. De bezoekers konden al snel het evenwicht herstellen en zowel Halewijn Schoonjans als Niels Vandedrinck misten alleen voor doel. Toen Vandedrinck door de buitenspelval glipte en Stefan Moens bediende was de 1-4 een feit. Lochristi leek op rozen te zitten, maar toen doelman Davy Bracke zich miskeek op een lange bal mocht Dylan Verstraeten tot 2-4 milderen. Sint-Kruis-Winkel was daarna niet meer in staat te reageren en zo pakte Lochristi een zeer belangrijke zege met het oog op het behoud.

Peter Esprit

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram