SK Lochristi verzekert zich van behoud na winst in slotminuut

14 april 2024

SK Lochristi kende een succesvol weekend. Zaterdag kroonden de beloften zich tot kampioen, zondag kon het eerste elftal met een overwinning tegen FC Assenede het behoud in tweede provinciale verzekeren.

De bezoekers waren niet naar Lochristi afgezakt met het idee dat ze de thuisploeg geschenken zouden uitdelen. De eerste helft bleef dan ook zeer gesloten. Lochristi kon een paar keer dreigen via Stefan Moens, Halewijn Schoonjans en de wederoptredende Charles Ghyselinck, maar doelpunten leverden deze halve kansen niet op. Assende kon een keer dreigen via Cedric Van Cleemputte die hoog over schoot. De 0-0 ruststand was dan ook niet meer dan logisch te noemen.

De partij brak open onmiddellijk na de rust. Midas Hebbrecht bracht FC Assenede al snel op voorsprong. De bezoekers waren nog niet helemaal uitgevierd of de bordjes stonden opnieuw in evenwicht. Arnor Lagast was de afwerker van dienst. De spetterende openingsfase van de tweede helft kende geen vervolg. Beide ploegen bleven te slordig acteren en de wedstrijd ging opnieuw grotendeels op slot Toen iedereen zich verzoende met de puntendeling viel dan toch nog een treffer uit de lucht. Diep in blessuretijd kreeg Lochristi nog een vrije trap. Doelman Giovanni Bonne loste het schot van Stefan Moens en de goed gevolgde Maxim Doubels mocht vrijstaand de winningsgoal aantekenen en Lochristi volledige zekerheid bezorgen van een verlengd verblijf in tweede provinciale.