SK Lochristi nodigde de sponsors uit

3 mei 2024

Afgelopen zondag, net voor de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Lovendegem, werden de sponsors van SK Lochristi uitgenodigd voor een hapje en een drankje. En deze mensen zijn ook heel belangrijk voor de club zoals voorzitter Lieven Schoonjans in zijn welkomstspeech benadrukte.

Lieven Schoonjans verwees in zijn welkomstwoordje naar het belang van de sponsering voor SK Lochristi. "De lidgelden vertegenwoordigen 40%, subsidies 5%, inkomsten bar en activiteiten 30% en het restant van 25% komt van sponsering. Dit laatste zit gelukkig in stijgende lijn. SK Lochristi heeft lang overleefd op de steun van één sponsor maar toen die (samen met nog wat kleinere sponsors) stopte kort na COVID, zat de club zowel sportief als op gebied van sponsoring op een historisch dieptepunt".

De ploeg in derde amateur werd noodgedwongen opgedoekt, maar gelukkig was er nog een B-ploeg die in derde provinciale uitkwam en die uitsluiten bestond uit eigen jeugdspelers. "De sponsering werd na jaren opnieuw opgepikt door een jeugdproduct/speler van SK Lochristi. Matthias Esprit slaagde erin op één jaar tijd 25.000 euro binnen te halen", ging Lieven Schoonjans verder.

En dat geld kan de club goed gebruiken, want de kostenlijst is lang. De huur en het onderhoud van de terreinen (40.000 euro), de kosten voor alle trainers (90.000 euro) en de spelers van a-beloften en eerste ploeg (50.000 euro) zijn zowat de grootste, maar er zijn ook tal van andere zaken die moeten betaald worden. "Het geld dat naar de spelers gaat kunnen we heel laag noemen. Sommige tegenstanders in onze reeks hebben budget . Alle spelers die nu de kern uitmaken zijn stuk voor stuk 'eigen spelers' en wij hopen dat principe dat principe te kunnen handhaven".

"Alhoewel onze middelen beperkt zijn, toch zijn de ambities groot" vervolgde Schoonjans. "Er ligt een plan ter goedkeuring bij de Raad van Bestuur om het budget voor de jeugd met 15.000 euro te verhogen. De kwaliteit van onze jeugdwerking willen we blijvend verhogen. De vergoeding voor de jeugdtrainers gaat licht omhoog, voor de midden- en bovenbouw worden 3 trainingen voorzien en er volgt nog een aanstelling van een technical coach. Neem daarbij nog bijkomende investeringen in materiaal. Dit alles heeft tot doel een IP Label te behalen. Ook het budget voor de kern wordt opgetrokken met zo'n 10.000 euro, waardoor wij iets meer kunnen aanleunen met de marktconforme vergoedingen van tweede provinciale"

"Wij staan evident open voor nieuwe vormen van sponsoring en nieuwe ideeën", besloot Lieven Schoonjans, waarna de sponsors konden genieten van een drankje en een bordje tapas. Enkele foto's van deze bijeenkomst kan je op onze facebookpagina terugvinden.

Geïnteresseerde sponsors kunnen steeds terecht bij Matthias Esprit via tel. 032497484043 of mail matthiasesprit@gmail.com. de sponsorpaketten zijn ook op de website van SK Lochristi terug te vinden

Peter Esprit

 

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram