SK Lochristi mag zeer tevreden zijn met puntendeling

28 januari 2024

De derby tegen SV Zaffelare leverde niet meteen oogstrelend voetbal op, maar de partij bleef spannend tot de slotseconde. Met de 2-2 eindstand mocht vooral Lochristi blij zijn, want de bezoekers lieten de kansen onbenut, ook al omdat doelman Davy Bracke sterk stond te keepen.

Geen studieronde in de Bosdreef. Na nauwelijks 3’ werd Halewijn Schoonjans diep gestuurd. Hij omspeelde Zaffelare-doelman Tim Beausaert en Lochristi stond onmiddellijk 1-0 voor. Zaffelare nam de partij in handen en claimde een strafschop nadat Gijs De Smet tegen de grond werd gewerkt, maar de ref reageerde niet. De bezoekers hadden het overwicht. Gijs De Smet zette zich door maar vond Davy Bracke op zijn weg en ook een schot van Robbe De Ridder belandde op de vuisten van de Lochristi-doelman. In de slotfase van de eerste helft kon Zaffelare nog eens dreigen op hoekschop, maar er was geen aanvaller die de bal in doel kon verlengen. Een ultieme poging van Florian Van Parijs ging net over.

De eerste kans in de tweede helft was opnieuw voor de thuisploeg. Charles Ghyselinck mikte echter net naast. Zaffelare nam opnieuw snel over. Ennio Gautier kwam alleen voor doel, maar Davy Bracke blokte af. De afvallende bal belandde in de voeten van Gijs De Smet die onbegrijpelijk naast trapte. Net voor het uur werd Zaffelare beloond. Ennio Gautier viseerde vanop rechts het hoofd van Gijs De Smet en die knikte via de deklat binnen. De bezoekers roken hun kans. Een misser in de thuisdefensie bracht Ennio Gautier opnieuw alleen voor doel, maar ook deze keer lag Davy Bracke in de weg. Lochristi kwam ook nog eens in het bezoekende doelgebied. Halewijn Schoonjans kraakte echter zijn schot. Zaffelare bleef baas en Niels Bracke hield Gijs De Smet van een tweede treffer. Die viel even later toch. Cedric Mbuyu reageerde het snelst op een doorgekopte bal en zette de bezoekers, al dan niet vanuit buitenspel, op voorsprong.  Lochristi reageerde en had wat geluk toen een vrije trap van Florian D’Hondt via een verdedigende voet bij Arnor Lagast kwam, die de bordjes terug in evenwicht bracht. In de slotfase konden beide ploegen nog een keer dreigen. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke vrije trap van Florian D’Hondt belandde op de deklat en Gijs De Smet knikte de bal diep in blessuretijd aan de verkeerde kant van de paal.