Onverhoopte zege voor gehavend SK Lochristi

11 februari 2024

SK Lochristi miste meer dan een halve ploeg bij de inhaalwedstrijd tegen KFC Eeklo, maar uiteindelijk viel alles in een goede plooi in blessuretijd, toen Florian D'Hondt een vrije trap voorbij de Eekloose doelman krulde.

In normale omstandigheden was er vandaag geen voetbal, maar de afgelasting twee weken geleden door de sneeuwval (die wij in Lochristi nooit gezien hebben) zorgde ervoor dat er toch moest gevoetbald worden. Gevolg: heel wat spelers hadden een reisje vastgelegd richting ski- en andere oorden en bleken niet beschikbaar. Uiteindelijk kreeg SK Lochristi, die ook al Stefan Moens en Charles Ghyselinck miste door kwetsuren, toch nog een elftal op de mat.

De bezoekers uit Eeklo namen de aanvangsfase voor hun rekening. Tot twee keer toe zag doelman Davy Bracke een bezoekende lobbal net over gaan. Eeklo claimde ook een strafschop na handsspel in de zestien, maar de ref reageerde niet. Halfweg de eerste helft werd de bezoekende druk toch beloond. Een bezoekende inworp werd verlengd en Cédric Daelman scoorde met een mooie retro de 0-1. Daarna nam SK Lochristi het initiatief over. Een individuele actie van Niels Vandedrinck kreeg geen mooie beloning en Ruben De Clercq trapte voorlangs na een knappe actie. Een poging van Arnor Lagast, na voorbereidend werk van Meric Balci, werd ook niet met een treffer beloond. Toch kreeg de thuisploeg loon naar werken kort voor de rust. Op hoekschop van Florian D'hondt kon Arnor Lagast vrij aan de tweede paal inkoppen.

SK Lochristi ging op zijn élan verder na de pauze. Thibo Demaret redde een schot van Niels Vandedrinck en kort daarna schoot Meric Balci over na een doorsteekpas van Thano Devos. Eeklo reageerde met een kopbal van Andrew Debo na hoekschop, maar die poging ging net over.  Op het uur werkte de bezoekende doelman Demaret een bal onzorgvuldig weg in de voeten van Tim De Witte en die lobde vanop 40 meter de bal enig mooi in doel. Nadat de 2 2 werd afgekeurd na nipt buitenspel, lukte Eeklo toch de gelijkmaker toen de ingevallen Leon Roeland een mooie actie afwerkte. Een puntendeling leek in de maak, maar de angel zat opnieuw in de slotfase en deze keer in het voordeel van Lochristi. Khachatur Hovsepyan kopte voor de bezoekers in de slotfase een knappe voorzet nipt naast en in de blessuretijd mocht Lochristi nog een vrije trap nemen. Florian D'hondt krulde de bal vanuit een scherpe hoek naast een grabbelende doelman Demaret en zorgde voor een fel bevochten zege voor een heel jong SK Lochristi.