Nieuwjaarsreceptie: het woordje van de voorzitter samengevat

6 januari 2024

Vrijdag 5 januari werden in de kantine van SK Lochristi de nieuwjaarswensen uitgebracht, voor de 25ste keer sinds het ontstaan van de fusieclub. Voorzitter Lieven Schoonjans mocht de aanwezigen een sportief 2024 toewensen. Hij keek in zijn toespraak even terug naar het verleden, maar de aandacht ging vooral uit naar de toekomst van de club.

"Toen we 1,5 jaar geleden startten met het project SK Lochristi 2.0, was het de bedoeling om op korte/middellange termijn met eigen jeugd te stijgen naar 2de provinciale om daar een rol van betekenis te spelen", zei Lieven Schoonjans. 'Dat we in deze ambitieuze doelstelling al geslaagd zijn in ons eerste seizoen na een spannende eindronde, toont aan dat er hier wel degelijk veel kwaliteit rondloopt en dit is het resultaat van een goede jeugdwerking het afgelopen decennium. Met de eerste ploeg en beloften A blijven we het principe handhaven waarmee we 11 jaar geleden begonnen zijn. We doen het tot vandaag alleen met spelers die hun jeugdopleiding geheel of gedeeltelijk hebben gekregen bij SK Lochristi. Ik denk te mogen stellen dat we hiermee een unicum zijn in de regio. Alhoewel we financieel niet kunnen (en willen) optornen tegen een aantal ploegen in de regio/reeks, slagen we er in om nagenoeg de ganse kern ook volgend seizoen bij ons te houden".

De voorzitter keek ook even terug op de eerste helft van de competitie en prees _ ondanks de mindere resultaten _ de groepssfeer binnen de ploeg. "Met de aanstelling van de ervaren coach Eddy Van Hecke moeten het lukken om een mooie terugronde te spelen met goede resultaten".

Het derde veld in Beervelde kwam ook aan bod in de toespraak. "We zijn heel blij dat we met de financiële steun van de gemeente en de spaarboek die Tom De Sutter had opgebouwd een 3de plein hebben kunnen aanleggen in Beervelde. We hebben nu 3 volwaardige terreinen + duiveltjeszone waarop we kunnen trainen, en toch blijft het spijtig dat we na de alweer uitzonderlijke regenval de afgelopen maand training na training noodgedwongen moeten afgelasten. De roep naar een kunstgrasveld blijft dan ook aanwezig, en we zijn benieuwd wat de politieke partijen dienaangaande gaan opnemen in hun politiek programma voor de komende legislatuur. We hebben de afgelopen maanden gelezen dat Merelbeke, Zelzate en recentelijk Destelbergen investeren in een compleet nieuw sportcomplex, wij zouden al tevreden zijn met één kunstgrasveld, goed beseffende dat een half miljoen euro veel geld is".

Lieven Schoonjans had ook spreekwoordelijke bloemetjes in petto voor de werkgroep Events. "Na jaren proberen zijn er een aantal ouders die hun schouders zetten onder de organisatie van bestaande en nieuwe activiteiten. Bij deze wil ik dan ook de leden van deze werkgroep bedanken. Liesbeth, Patricia, Eveline, Kelly, Pascale, Marissa en Ann: het is leuk om met jullie te vergaderen; jullie zijn een SUPER Team. Noteer alvast de volgende activiteit in jullie agenda, de brunch op zondag 10 maart 2024."

Tot slot werd in de toespraak ook aandacht besteed aan het belangrijkste binnen de club: de jeugdwerking. Het afgelopen jaar werd een significante vooruitgang gemaakt en het ingediende Double Pass dossier geeft de club de volle overtuiging om ook de volgende 3 seizoenen het Provinciaal label te mogen dragen. "Maar teneinde al onze sportieve ambities te verwezenlijken dienen we nog stappen te zetten. Samen met TVJO Andy Van Rysselberghe en het sportieve team wordt verder bekeken om de suggesties in het Double Pass dossier te implementeren om zo geleidelijk te kunnen groeien naar een IP label. De fun factor moet nog steeds het belangrijkste zijn, maar we streven er naar om elk kind en elke ploegje sportief vooruitgang te laten boeken, elk op zijn niveau".

Na de nodige bedankingen voor alle medewerkers werd met een natje en een droogje nog lang nagepraat...

Peter Esprit

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram