Nieuwe nederlaag ondanks verdienstelijke eerste helft

14 januari 2024

De eerste wedstrijd van 2024 zorgde nog niet voor een ommekeer bij SK Lochristi. Na een nochtans zeer verdienstelijke eerste helft keek SK tegen een 1-0 achterstand aan. Laarne-Kalken drukte na de rust door en op de 3-0 viel uiteindelijk weinig af te dingen.

Laarne-Kalken nam de partij onmiddellijk in handen zonder echt doelgevaar te kunnen creëren. Het was Lochristi die de eerste kans versierde.  Op een hoekschop kon Schoonjans inkoppen, maar de bal was te centraal om thuisdoelman De Backer in verlegenheid te brengen. Een poging van Wouter Van Der Snickt belandde via de vingertoppen van De Backer op de lat. Bij een hoekschop voor SK Lochristi kon Laarne-Kalken de bal veroveren en een snelle counter opzetten. Van Rijsselberghe werd in de diepte gestuurd en zijn perfecte voorzet werd door Vekeman binnen getrapt. SK Lochristi bleef goed meespelen en een schot van Ghijselinck werd knap uit de rechterbenedenhoek gehaald door De Backer. Net voor rusten belandde een verre inworp van Vekeman bij Van Rijsselberghe, maar de thuisspits kopte in de handen van doelman Bracke

Na rust zagen de aanwezigen een veel mindere wedstrijd met langs beide zijden veel rommelig voetbal. Een schot van Schoonjans was te centraal en de Backer kon de bal klemmen. De verre inworpen van Vekeman bleven voor gevaar zorgen. De bal kwam via Goemans bij El Yazidi op terecht, maar die trapte te onbesuisd. Aan de overkant kon de ingevallen Balci de bal doorsteken naar Schoonjans, maar De Backer was hem net te snel af. Ook Lochristi-doelman Bracke moest aan het werk op een schot van Vekeman. De Ridder had de kans op een geruststellende 2-0, nadat hij alleen voor doel kwam en doelman Bracke omspeelde, maar Ruben De Clercq jon de bal in extremis afblokken. Het was slechts uitstel. Op de daaropvolgende hoekschop kon Bracke niet bij de bal en Vekeman mocht helemaal vrij aan de tweede paal binnenkoppen. De wedstrijd was gespeeld en Laarne-Kalken profiteerde van concentratieverlies om de score verder uit te bouwen. Goemans liet Bracke kansloos met een schot in de verste hoek. In de slotminuut kon SK Lochristi nog eens dreigen. Ghijselinck zag doelman De Backer nog eens in de weg liggen en ook de poging van Schoonjans werd van de lijn gehaald.