Met 9 man naar moeizame zege

21 april 2024

SK Lochristi verzekerde zich vorige week van een verlengd verblijf in tweede provinciale en keek met VSV Gent deze namiddag een degradatiekandidaat in de ogen. Wat op papier een makkelijke klus leek, werd een zeer moeizame partij. Uiteindelijk werd met 9 man een gevleide 2-3 zege uit de brand gesleept.

Lochristi was in de aanvangsfase nergens. VSV, dat de punten nog goed kon gebruiken, had de bovenhand en stond halfweg de eerste helft op een 2-0 voorsprong. Timothy Allemeersch kreeg teveel ruimte en mocht een voorzet van Nencio Monteiller in doel verlengen,  Simon Berghmans krulde even later een vrije trap in de rechter bovenhoek. De thuisploeg miste een unieke de kans op de 3-0 en pas dan kwamen de bezoekers op dreef. Een knappe aanval werd door Arnor Lagast afgewerkt en nog voor de rust was alles te herdoen. Halewijn Schoonjans werd foutief gehinderd door de thuisdoelman in de zestien en Stefan Moens mocht de vrij goedkope strafschop omzetten.

De tweede helft begon slecht voor Lochristi. Camilo Gonzalez kreeg al snel rood onder de neus nadat hij zich revancheerde toen een fout in zijn voordeel werd gefloten. VSV probeerde wel, maar kon geen kansen bijeen voetballen. De paar mogelijkheden vielen op stilstaande fases, maar scoren lukte een onmondige thuisploeg niet. Toen Maxime Doubels in de 90’ op een tweede gele kaart werd getrakteerd door een zwakke ref moest SK met 9 man verder. Een puntendeling leek in de maak, maar in blessuretijd viel er dan toch nog een treffer. Sander Kalenga speelde de bal onoordeelkundig achteruit en Niels Vandedrinck was er als de kippen bij om de eerste bezoekende kans  in de tweede helft te verzilveren en zo Lochristi een gevleide zege te bezorgen.