Logische puntendeling tegen Sint Joris Sleidinge

24 maart 2024

SK Lochristi pakte een verdiend punt tegen Sint-Joris Sleidinge en zette daarmee opnieuw een stap richting behoud.

Lochristi begon gedreven aan de wedstrijd, maar echte kansen leverde dit niet meteen op. De eerste echte kans in de wedstrijd was wel meteen raak. Stefan Moens stuurde Niels Vandedrinck in het straatje en de Lochristi-spits omspeelde de bezoekende doelman om de 1-0 aan te tekenen. De reactie van de bezoekers leverde enkel een reeks hoekschoppen op die nauwelijks gevaarlijk waren. Kort voor de rust kwamen de bezoekers toch op gelijke hoogte. Miel Grawet zag zijn voorzet met een gelukje (en de wind) achter doelman Otto Mariën in doel vallen. Een kopbal van Maxime Doubels werd door de bezoekende doelman Amaury Soinne vanonder de lat gehaald.

De tweede helft bracht veel strijd, maar op het vlak van kansen bleven de supporters op hun honger zitten. Stefan Moens trapte na voorzet van Wout Van der Snickt naast kort na de rust en dan bleef het lange tijd opvallend stil. In de slotfase kopte Bauke Famaey nog naast en Stefan Moens kwam een teenlengte te kort op volledig te kunnen uithalen. De puntendeling was een vrij logisch gevolg van de wedstrijd, al had er voor Lochristi misschien net iets meer ingezeten.