KFC Eeklo te sterk voor SK Lochristi

1 september 2024

Met titelfavoriet KFC Eeklo had SK Lochristi een zware openingswedstrijd voor de boeg. De Meetjeslanders waren heer en meester in de eerste helft, maar een verdienstelijke thuisploeg vocht terug na de rust. De gelijkmaker viel echter niet en de bezoekers konden in de slotfase de doodsteek toedienen.

De aanvangsfase was volledig voor de bezoekers. Een knal van Salah Dib belandde op de paal en doelman Davy Bracke had een goede redding in huis om Andrew Debo van een treffer te houden. De Lochristi-doelman bleef op hoog niveau spelen en maakte ook pogingen van Khachatur Hovsepyan en opnieuw Andrew Debo onschadelijk. Seppe Lanckriet trapte een wenkende kans over en Andrew Debo kon niet profiteren van mistasten in de thuisdefensie. Lochristi kon welgeteld een keer dreigen. Het schot van Stefan Moens kon Eeklo-sluitstuk Staf Dhossche niet in verlegenheid brengen. Dat er met 0-0 kon gerust worden, mocht een half mirakel genoemd worden.

Onmiddellijk na de rust viel de bezoekende treffer toch. Richard Mendoza Severino werkte een fraaie aanval af. Na de treffer ging de voet van het gaspedaal bij Eeklo en Lochristi kwam beter in de wedstrijd. Niels Vandendrinck tekende voor de eerste echt kans, maar besloot op de doelman. Ruben Thybaert zag zijn poging net naast doel gaan. Eeklo verloor zijn greep op de wedstrijd. Halewijn Schoonjans tikte fel gehinderd naast en het schot van Stefan Moens ging net over. De thuisploeg kreeg in de slotfase de doodsteek, toen Jelle Cherlet raak trof met een kopbal.