Kalender voor seizoen 2024-2025 eindelijk gekend. SK Lochristi opent meteen tegen favoriet

25 juli 2024

Na wekenlang wachten is een beslissing gevallen over de reeksindelingen in het provinciaal voetbal. Het beroep van KSK Vlaamse Ardennen bij het Belgisch Arbritragehof voor de Sport (BAS) werd onontvankelijk verklaard. Gevolg van deze beslissing is dat ook VSV Gent degradeert en uit onze reeks verdwijnt. De uitspraak van het BAS was meteen het sein voor Voetbal Vlaanderen om de speelkalender voor komend seizoen vrij te geven en die levert meteen een pittige openingswedstrijd op tegen titelfavoriet KFC Eeklo.

De terugzetting van Eendracht Aalst naar eerste provinciale heeft verregaande gevolgen voor drie ploegen uit het provinciaal voetbal. KSK Vlaamse Ardennen, VSV Gent en Mariakerke degraderen door de uitspraak naar respectievelijk tweede, derde en vierde provinciale. Voor de reeks van SK Lochristi heeft dit gevolgen. Vlaamse Ardennen wordt in de B-reeks ondergebracht, waardoor KSV Melsen vanuit de B-reeks naar de A-reeks verhuist.

Voetbal Vlaanderen heeft de uitspraak van het BAS afgewacht vooraleer de Oost-Vlaamse voetbalkalender vrij te geven. Deze middag werd deze uiteindelijk vrijgegeven. SK Lochristi start tegen KFC Eeklo en krijgt meteen een titelpretendent over de vloer op 1 september. Daarna wacht een verplaatsing naar nieuwkomer Zeveren Sportief (8 september) en een thuiswedstrijd tegen KSK De Jeugd Lovendegem (15 september). De maand wordt volgemaakt met een zaterdagavondwedstrijd op en tegen VC Nazareth-Eke en een thuiswedstrijd tegen FC Lembeke.

Peter Esprit

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram