Individuele fouten doen SK Lochristi de das om

18 februari 2024

Na de hoopgevende overwinning tegen Eeklo, werd uitgekeken naar de confrontatie met VK Knesselare. Na een degelijke eerste helft stond een 0-0 op het bord, maar na de rust profiteerden de bezoekers van missers bij SK Lochristi om de volle buit te pakken.

Knesselare begon sterk aan de wedstrijd. Daan Hooreweghe glipte door buitenspelval, maar Davy Bracke had een goede redding in huis op de poging van de bezoekende spits. Dario De Cuypers trapte even later hoog over. Ook aan de overkant kon de doelman zich onderscheiden. Ward Van Cauwenbergh was bij de pinken op een poging van Niels Vandedrinck solo en bezoekende goalie wist ook raad met een vluchtschot van Thano Devos. Lochristi kwam dicht bij een treffer toen Bauke Famaey een vrije trap van Arnor Lagast op de slof nam, maar deze keer stond de paal in we weg. Halewijn Schoonjans miste tussendoor ook nog een unieke kans. Dario De Cuyper kon net voor de rust nog eens vrij aanleggen, maar Lochristi-doelman Davy Bracke redde de meubelen. Bezoekende pogingen van
Jeffrey Berwouts en Romeo Bekaert belandden aan de verkeerde kant van de paal, zodat de aangename eerste helft op een 0-0 eindigde.

Na de rust waren het opnieuw de bezoekers die de aanvangsfase opeisten. Niels Bracke gooide zich in de baan van het schot van Romeo Bekaert.
Niels Vandendrinck draaide zich aan de overkant knap vrij maar trapte naast. Knesselare had pech toen Romeo Bekaert een snelle counter op de paal trapte. Uiteindelijk viel de eerste treffer een beetje uit de lucht. Doelman Davy Bracke kreeg de bal niet onder controle bij een hoekschop en Tiemen Dancet kreeg de 0-1 op een schotel aangeboden. Lochristi moest reageren, maar verder dan een tweetal pogingen van een bedrijvige Niels Vandedrinck kwam men niet. Het waren integendeel de bezoekers die optimaal profiteerden van de defensieve foutjes. Daan Hooreweghe zorgde voor de 0-2 en Nico Blondeel knikte totaal ongehinderd de ietwat overdreven 0-3 tegen de netten.

Voor SK Lochristi komen er nu belangrijke weken aan. Volgende week staat de verplaatsing naar Poesele op het programma en daarna moet men naar de buren van Dynamo Beervelde. Punten pakken is noodzakelijk wil men het behoud verzekeren.