Eerste uitoverwinning van het seizoen

25 februari 2024

SK Lochristi pakte 3 punten op het terrein van FC Poesele, meteen een belangrijke zege in het kader van de degradatiestrijd. Voor SK was dit de eerste uitzege van het seizoen.

De aanwezigen kregen een aangename eerste helft te zien met wisselende kansen. De eerste kans was voor SK Lochristi. Tim De Witte miste zijn schot na voorzet van Wout Van der Snickt. Aan de overkant claimde de thuisploeg een strafschop na vermeend handsspel, maar de ref reageerde niet. Tim De Witte was dicht bij de openingstreffer maar werkte te zwak af nadat hij door Niels Vandedrinck in het straatje werd gestuurd. Ook Poesele kon dreigen. Jari Feys  kopte naast en Milan Verlodt miste onbegrijpelijk toen hij van dichtbij mocht aanleggen. Daarna was het weer de beurt aan de bezoekers. Ruben De Clercq trapte net over en toen Halewijn Schoonjans van net buiten zestien mocht aanleggen ging de bal via de vingertoppen van thuisdoelman Arthur De Meyer in doel. De thuisploeg reageerde. Davy Bracke had enige moeite met een schot van Branko Opsomer en even later had de Lochristi-doelman een knappe voetveeg in huis op een nieuwe poging van Opsomer. Lochristi kon kort voor rust nog eens dreigen. Halewijn Schoonjans zag zijn schot door doelman Arthur De Meyer uit de rechter bovenhoek gehaald. De daaropvolgende hoekschop leverde wel een treffer op. Florian D'Hondt kon Louis Lemaître bereiken die de bal met borst in doel duwde.

Ook de tweede helft begon snel met dreiging van beide ploegen, maar Poesele had al snel succes. De bezoekende verdediging twijfelde even en de aansluitingstreffer was een feit. De thuisploeg kon echter geen vervolg breien en bij Lochristi werd aandachtig verdedigd. De betere kansen waren zelf voor SK. Halewijn Schoonjans werd vrijgespeeld maar doelman Arthur De Meyer gooide zich knap voor de bal. Ook Arnor Lagast had een unieke mogelijkheid op de 1-3, maar ook hij miste. Het bleef dus bibberen en de thuisploeg gooide in de slotfase alles naar voor. Niels Bracke gooide zich in de baan van het schot van Ruben Welvaert en diep in blessuretijd was Davy Bracke redder in nood toen Welvaert na een doorgekopte vrije trap alleen voor hem opdook.

Drie gouden punten dus voor SK Lochristi. Volgende week zondag wacht de moeilijke verplaatsing naar de buren van Dynamo Beervelde. Deze wedstrijd gaat door om 16 uur.