Zege krijgt pas in tweede helft vorm

29 januari 2023

SK Lochristi kon in de derby tegen Heusden het verschil maken in de tweede helft. Uiteindelijk werd het een ruime 1-4 zege.

Begon de thuisploeg met offensieve intenties aan de wedstrijd, Lochristi nam al snel het heft in handen. Na een actie van  Stefaan Moens kon de thuisverdediging in extremis Charles Ghyselinck het afdrukken beletten. Een schot van Arnor Lagast was te zwak om thuisdoelman Rinat  Hofman te bedreigen. Lochristi zette de thuisploeg onder druk en toen Stefaan Moens ongehinderd kon voorzetten was Matthias de Clercq bij de pinken bij om aan de tweede paal binnen te koppen. Een onzorgvuldige inworp van Lochristi zorgde voor de eerste kans van Heusden maar de thuisaanval ging te slordig met de mogelijkheid om. Toen Niels Bracke een fout beging in de zestien kreeg de thuisploeg een terechte strafschop, feilloos omgezet door Laurens Daemers. Daarna verwaterde het spel en beide ploegen hielden elkaar in evenwicht.

Na de rust hadden de bezoekers overwicht. Charles Ghyselinck zette met een halve omhaal doelman Rinat Hofman aan het werk, maar toen Wout van der Snickt met een grondscherend schot uitpakte was de goalie van Heusden kansloos. Lochristi drukte door. Arnor Lagast stuurde Stefaan Moens in het straatje en die werkte beheerst af. De thuisploeg kwam niet meer in zijn spel en keek in de 68' tegen een 1-4 achterstand aan. Stefaan Moens bediende Charles Ghyselinck die koel afwerkte. Een lob van Arnor Lagast ging net naast. In het slotkwartier kon Heusden toch nog eens dreigen. Gilles Verloo trapte iets te zwak. Een missertje van Davy Bracke bracht Filip Banovic alleen voor doel, maar de Lochristi-doelman zette zijn foutje recht. Mike Nuitten trapte de rebound naast. Lochristi speelde de partij makkelijk uit en ging oververdiend met de drie punten huiswaarts.

Peter Esprit

 

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram