Vroege achterstand en gemiste kansen zorgen voor nipte nederlaag

21 mei 2023

SK Lochristi moet officieel wachten op een duidelijke communicatie van de Voetbalbond om officieel zekerheid te hebben over de promotie. De nipte 3-2 nederlaag bij Rangers Opdorp maakt dat er geen rechtstreekse promotie is, maar door de huidige situatie zouden de jongens van Dwight Waeytens wel degelijk in tweede provinciale uitkomen volgend seizoen.

Slechter kon de partij niet beginnen. Lochristi bleek in de aanvangsfase helemaal niet wakker en keek na 3’ al tegen een 2-0 achterstand aan. Meert en Vervondel kregen teveel ruimte van de bezoekende verdediging en mochten al te makkelijk scoren. Lochristi reageerde en op het kwartier kon Charles Ghyselinck voor de aansluitingstreffer zorgen. De aanvalsgolven volgden elkaar in snel tempo op, maar telkens lag een verdedigende voet in de weg en zo bleef de gelijkmaker uit al waren Charles Ghyselinck en Matthias De Clercq er dicht bij. Het was integendeel de thuisploeg die kon scoren tegen de gang van het spel in. Jason De Bie knalde via de vingertoppen van doelman Victor Boone in doel. Lochristi was helemaal niet aangeslagen en kreeg nog kansen, maar de afwerking bleef in gebreke.

In de tweede helft bleef Lochristi _ dat noodgedwongen drie spelers moest wisselen _ de kansen opstapelen. Tim Eggermont zag zijn poging knap gered door thuisdoelman Sander De Batslier. Charles Ghyselinck trapte over via een verdediger en het schot van Matisse Vigneri werd van de lijn gehaald. Het geluk liet Lochristi in de steek. Sander De Batslier had een prachtige redding in huis op een poging van Stefan Moens. Pas in blessuretijd viel de 3-2, nadat Derrick Nkansah wel afwerkte toen hij in het straatje werd gestuurd.

De nederlaag betekent dat SK Lochristi zich niet rechtstreeks plaatst voor tweede provinciale. Waar alle sociale media de twee verliezers van deze laatste eindrondewedstrijd wel in tweede provinciale zien (omdat Mariakerke twee reeksen zakt na hun forfait in de reguliere competitie en Zele niet langer in eerste provinciale zal uitkomen) is er een instantie die momenteel niet thuis geeft: de voetbalbond, die pas woensdag zal communiceren.

Peter Esprit

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram