Vermijdbare nederlaag

4 februari 2023

SK Lochristi leed zijn eerste nederlaag van 2023. Evergem Center vocht 90' lang voor iedere bal en kreeg de doelpunten cadeau van de bezoekers, die zelf te slordig voetbalden. In een betere tweede helft kreeg SK voldoende kansen op puntengewin, maar een sterke thuisdoelman Bryan Goris en de paal stonden in de weg.

Lochristi begon slap aan de wedstrijd tegen een zeer enthousiast Evergem Center. Na amper anderhalve minuut was het al prijs. Balverlies in het middenveld en matig verdedigen bracht Seppe De Smet alleen voor doel die de bal via doelman Davy Bracke tegen de netten trapte. Evergem kreeg kort daarna nog een unieke kans toen Lamin Jarju vrij mocht inkoppen, maar deze keer kon de Lochristi-doelman wel redding brengen. Lochristi kon er in het aanvangskwartier slechts een gekraakt schot van Charles Ghyselinck tegenover zetten. Lochristi kon het evenwicht herstellen. Een schot van Wout Van Der Snickt week af via een thuisverdediger en belandde net naast. Bij de daaropvolgende hoekschop miste de kopbal van Van Der Snickt de goede richting. Aan de overkant moest Davy Bracke een vrije trap van Thibault Baele vanonder de lat halen. Lochristi had veldoverwicht maar de laatste pas bleef al te vaak in gebreke en als hij dan eens goed doorkwam sprong SK onzorgvuldig om met de mogelijkheden. Toen Florian D'Hondt balverlies leed mocht Lamin Jarju alleen op doel af en de spits van Evergem twijfelde niet. Lochristi kon voor de rust nog een keer dreigen. Thano Devos schilderde de bal op het hoofd van Wout Van Der Snickt maar doelman Bryan Goris redde knap.

Lochristi kwam een pak gedrevener uit de kleedkamer, maar speelde te overhaast om echt kansen af te dwingen. Op het uur lukte het toch. Stefaan Moens snoepte de bal af van de thuisverdediging en hij bood Matthias de Clercq de aansluitingstreffer aan. Even later besloot Stefaan Moens te onstuimig na een voorzet van Matthias de Clercq, die ook nog eens de paal viseerde. De druk van de bezoekers bleef aanhouden en doelman Bryan Goris ontpopte zich tot matchwinnaar. Tot twee keer toe bracht hij redding met de voet en op hoge ballen toonde hij zich heer en meester. Evergem kreeg een goede mogelijkheid in de tweede helft. Haytam Elmchachti kreeg de bal op een schoteltje aangeboden door Lorenzo De Groote, maar Davy Bracke bracht redding. Lochristi zette alles op alles. Het slotoffensief leverde enkel wat hete standjes op, waarbij de bal nooit goed viel. Lansan Van Bockstal miste de laatste kans in blessuretijd en zo gingen dure punten verloren.

Peter Esprit

 

 

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram