Verdienstelijk SK Lochristi onderuit tegen sterk KFC Eeklo

12 november 2023

In een aangename pot voetbal moest SK Lochristi zijn meerdere erkennen in KFC Eeklo, dat deze week officieel afstand deed van de naam Meetjesland. SK speelde een verdienstelijke partij, maar slikte net iets te makkelijk enkele vermijdbare treffers.

De aanvangsfase was totaal geen studieronde. Eeklo zette Lochristi meteen onder druk en Ruben Thybaert trapte al snel onbesuisd over. Dmytro Pavlenko kopte even later een hoekschop ook al over de dwarsligger. SK kon toch vrij snel reageren. Halewijn Schoonjans trapte nipt naast en ook Stefan Moens zag zijn poging langs de verkeerde kant van de paal naast gaan. Eeklo bracht bij momenten frivool voetbal op de mat, maar in de zone van de waarheid kon Lochristi voorlopig stand houden. De bezoekers mochten na goed 18' een vrije trap nemen na handsspel net buiten de zestien en Florian D'Hondt knalde de bal staalhard in de kruising. Eeklo bleek niet van slag, maar bleef onzorgvuldig omspringen met de kansen. Angelo Vervaet trapte een haast onmisbaar doelpunt over. Iets over het half uur was het wel raak. Davit Hovsepyan kon afwerken en de bordjes in evenwicht brengen. Lochristi-doelman Davy Bracke had kort voor het rustsignaal nog een knappe redding in huis op een vrije trap.

Na de rust dicteerde de thuisploeg de wet en Lochristi keek al snel tegen een achterstand aan toen de bal bleef hangen in de eigen zestien. Ruben Thybaert was de afwerker van dienst. Diezelfde Thybaert werkte net voor het uur een nieuwe knappe aanval van de thuisploeg af. Ondanks de 3-1 knokte Lochristi zich terug in de partij. Wout Van Der Snickt werd vrijgespeeld, maar kreeg de bal niet tussen de palen. Niels Vandedrinck kon zich in de 63' doorzetten en zijn voorzet werd door Stefan Moens omgezet. De aansluitingstreffer werd echter al snel teniet gedaan. Een verre inworp mocht iets te makkelijk doorgekopt worden en de vrijstaande Ruben Thybaert zette Eeklo opnieuw op een dubbele voorsprong. Lochristi kon nog dreigen via Niels Vandedrinck, die een voorzet van Lode Van Der Snickt op de doelman trapte. Ook de thuisploeg liet zich nog opmerken. Louis Lemaitre wierp zich in de baan van een afstandsschot. De vijfde treffer viel toch voor Eeklo nadat Bauke Famaey een hoekschop ongelukkig voorbij de eigen doelman trapte. Uiteindelijk zorgde Niels Vandedrinck, op aangeven van Halewijn Schoonjans, nog voor de 5-3.

Peter Esprit

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram