Verdiende zege brengt SK Lochristi opnieuw in top vijf

12 maart 2023

SK Lochristi pakte een verdiende zege op het terrein van Sint-Kruis-Winkel. De bezoekers toonden zich efficiënt in de eerste helft en hielden al bij al makkelijk stand na de rust. Door de zege klimt SK naar de vijfde plaats in het klassement.

SK Lochristi scoorde alvast het snelste doelpunt van dit seizoen. De thuisploeg leed nagenoeg onmiddellijk balverlies na de aftrap en Charles Ghyselinck wist na nauwelijks 22" de weg naar de netten te vinden. De thuisploeg reageerde en doelman Davy Bracke had heel wat moeite om een door de wind gedragen bal vanonder de lat te halen. Even later werd slecht inspelen van Davy Bracke bijna afgestraft door Rutger Bauwens, maar de Lochristi-doelman zette zijn foutje zelf recht. De treffer viel aan de  overkant. Matthias de Clercq zetten een knappe actie op en via een verdediger kwam de bal in de voeten van Charles Ghyselinck die het geschenk in dank aannam. De thuisploeg probeerde wel, maar in de zone van de waarheid liep het telkens mis. Sven Ingels tikte het leer naast en ook Lorenzo Destaercke had zijn vizier slecht afgesteld. Diezelfde Destaercke trapte de beste kans op doelman Bracke. Ook Lochristi creëerde nog kansen. Arnor Lagast trapte eerst iets te zwak en bij een nieuwe poging viel de bal in de voeten van Stefan Moens die SK op het half uur op een 0-3 voorsprong bracht.  Eddy Van Hecke, trainer van Sint-Kruis-Winkel, trachtte met twee wissels het tij te keren, maar de laatste dreiging in de eerste helft kwam van de bezoekers. Niels Van Hove trapte eerst over en kort voor de rust viseerde hij de deklat.

De tweede helft had iets minder te bieden en daar zat de strakke wind toch voor iets tussen. Sint-Kruis-Winkel probeerde wel, maar Lochristi had de wedstrijd vrij goed onder controle. Toch kwam de thuisploeg dichterbij. Lorenzo Destaercke profiteerde van een onachtzaamheid bij de bezoekers. Lochristi bleek niet aangeslagen door de tegentreffer en toen Stefan Moens na een actie de bal net kon binnen houden was Arnor Lagast er als de kippen bij om de voorzet tegen de netten te koppen. De thuisploeg moest risico's nemen, wat Lochristi de gelegenheid gaf te counteren. Halit Pala besloot op doelman Sander Nimmegeers. Sint-Kruis-Winkel kon nog milderen toen Rutger Bauwens een vrije trap met het hoofd in doel verlengde. De laatste kansen waren nog voor Lochristi. Niels Vandedrinck trapte over en in de slotminuut benutte Derrick Nkansah een snelle counter, wat resulteerde in een 2-5 eindstand.

Peter Esprit

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram