Spannende wedstrijd eindigt met winst in strafschoppenreeks

14 mei 2023

In een spannende partij met wisselende kansen trok SK Lochristi uiteindelijk aan het langste eind na een strafschoppenreeks tegen Robur Hamme Moerzeke.

De bedoeling van de thuisploeg was snel duidelijk. Lochristi kreeg de bal en Robur loerde op de snelle omschakeling. Na een korte studieronde was de eerste mogelijkheid voor Lochristi via Matthias De Clercq, zonder resultaat. De thuisploeg kon dreigen via Zino Van Spitael. Hij viseerde de vuisten van doelman Davy Bracke. Beide ploegen gingen voluit en de kansen wisselden constant. Matthias De Clercq kon een flankvoorzet niet laag genoeg houden en Stefan Moens dwong met een schot de  thuisdoelman plat. Ook aan de overkant vielen mogelijkheden. Yente De Cock trapte binnen bereik van doelman Davy Bracke en  Zino Van Spitael mikte zijn schot voorlangs.

Ook na de rust kregen de ruim 200 toeschouwers hetzelfde spelbeeld te zien. Lochristi kreeg de bal en de thuisploeg trachtte snel uit te breken. Zino Van Spitael mikte al snel naast. Lochristi reageerde via Matthias De Clercq die net iets te veel tijd nodig had om af te drukken
De volgende kans was voor de thuisploeg. Jarno Thierens kon een voorzet van Zino Van Spitael niet in doel verlengen. In de slotfase van de reguliere speeltijd kwam Lochristi nadrukkelijk opzetten. Matthias De Clercq trapte op de vuisten van doelman Jordy Verleysen. Bij de daaropvolgende hoekschop kopte Tim Eggermont tegen de dwarsligger en even later viseerde Stefan Moens de paal.

De verlengingen waren nauwelijks op gang gefloten of Zino Van Spitael werd afgezonderd voor doel, maar Davy Bracke ging goed in de voeten. Lochristi kende opnieuw pech toen Stefan Moens de dwarsligger viseerde met een afstandsschot. Florian D'Hondt bracht redding op een schot van Yarne Philips en een kopbal van Malusha ging naast. In de tweede verlenging werd evenmin gescoord ondanks beide ploegen
nog kansen kregen. Stefan Moens zag zijn schot door de thuisdoelman gered en Derrick Nkansah mikte naast. Zino Van Spitael zette doelman Bracke nog eens op proef maar de 0-0 bleef op het bord staan.

Strafschoppen dus en daarin toonde Lochristi zich de sterkste. Jarno Thierens miste voor de thuisploeg en zo moet SK Lochristi komende donderdag 18 mei opnieuw aan de bak. Moortsele, dat Ninove klopte, zakt dan af naar de Bosdreef.

Peter Esprit

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram