SK Lochristi ziet zege in slotminuten volledig verloren gaan

1 oktober 2023

In een fel bevochten derby had SK Lochristi uitzicht op een driepunter, maar Robbe De Ridder dacht er anders over. In het ultieme slot van de wedstrijd deed hij met twee fraaie treffers de wedstrijd volledig kantelen in het voordeel van SV Zaffelare.

Meer dan 220 toeschouwers zagen een spannende en felbevochten derby. Zaffelare tekende voor de eerste mogelijkheid. Gijs De Smet kopte over na hoekschop. De reactie van Lochristi volgde onmiddellijk, maar Halewijn Schoonjans werd afgevlagd. De bezoekers bleven hoog druk zetten. Halewijn Schoonjans zag zijn poging nog gepakt door doelman Tim Beausaert, in de rebound kon hij Charles Ghyselinck bedienen die de bal in doel devieerde en Lochristi op voorsprong zette. Aan de overkant had Davy Bracke een knappe redding in huis op een vrije trap van Louis Maebe. Beide ploegen toonden veel inzet en het tempo lag bij momenten hoog, maar dit resulteerde niet altijd in goed voetbal. Een schot van Stefan Moens belandde recht in de handen van de Zaffelaarse goalie. Overbuur Davy Bracke had weinig moeite met een vrije trap van Robbe De Ridder. Zaffelare kwam beter in de wedstrijd en dit resulteerde op het half uur in de gelijkmaker. Lochristi leed te makkelijk balverlies en Gijs De Smet werkte beheerst af.

Ook na de rust zagen de toeschouwers hetzelfde spelbeeld. Beide ploegen kon een paar keer dreigen, maar echte kansen bleven uit. Zaffelare kwam in die periode dichtst bij een treffer toen Louis Maebe een hoekschop naast kopte en Cedric Mbuyu zijn poging werd afgeblokt. Lochristi zag een kopbal van Ruben De Clercq over gaan. Met nog 10' op de klok bracht de ingevallen Tim De Witte ploegmaat Stefan Moens in stelling. Hij kapte zich knap vrij en zijn schot ging via een Zaffelare-verdediger tegen de netten. De thuisploeg zette alles op alles om het tij te keren. Pieter Vispoel trapte over en in de slotfase achtte Robbe De Ridder (ex-Lochristi) zijn moment gekomen. Eerst trapte hij staalhard overhoeks binnen en nauwelijks een minuut later krulde hij een vrije trap tegen de netten. Lochristi kon niet meer reageren en slikte zo een zure nederlaag.

Peter Esprit

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram