SK Lochristi toont twee gedaantes en kan punten niet thuishouden

19 november 2023

SK Lochristi trok in de zespuntenwedstrijd tegen VSV Gent aan het kortste eind. Vooral in de eerste helft gaf SK niet thuis, maar uiteindelijk besliste een zeer discutabele rode kaart over winst en verlies.

VSV Gent nam de partij onmiddellijk in handen en de thuisploeg kwam overal een stap te laat. Een poging tot lobbal van Thiebaut Vanhuffel ging net naast en ook Timothy Allemeersch kon dreigen. Diezelfde Allemeersch mikte in de 18' de bal op de deklat en reageerde het snelst op de afvallende bal om VSV op voorsprong te koppen. Lochristi kon er enkel een afgeblokt schot van Niels Vandedrinck tegenover te zetten. Net voorbij het half uur kwam Lochristi toch langszij. Niels Vandedrinck kon een kopbal-voorzet van Wout Van Der Snickt in doel verlengen. Lang genieten van de treffer kon niet, want de thuisdefensie was helemaal niet bij de pinken toen Nencio Monteiller ongehinderd mocht voorzetten en Thiebaut Vanhuffel al even ongehinderd kon inkoppen. Kort voor de rust kwam de thuisploeg toch even opzetten. Een knap aangesneden vrije trap van Florian D'Hondt werd door  Halewijn Schoonjans naast gekopt en Stefan Moens trapte alleen voor doel op de bezoekende goalie.

De donderpreek van trainer Dwight Waeytens zorgde voor een gans andere ingesteldheid na de rust. Lochristi domineerde en dwong enkele mogelijkheden af. Niels Vandedrinck werd afgeblokt en even later viseerde hij de dwarsligger. De druk van Lochristi leverde uiteindelijk toch een treffer op toen Charles Ghyselinck via de voet van doelman Robin Peire kon scoren. De thuisploeg kon het tempo niet aanhouden en VSV kwam opnieuw iets beter in de partij. Doelman Davy Bracke reageerde attent op een doorgekopte bal. De wedstrijd kantelde door een scheidsrechterlijke beslissing. Florian D'Hondt kreeg een zeer discutabele rode kaart en met een man minder ging het uiteindelijk mis. Bauke Famaey kreeg de bal ongelukkig verkeerd op de voet en Axel Moyou profiteerde optimaal. Lochristi zette alles op alles, maar verder dan een reeks hoekschoppen kwam de thuisploeg niet. Uiteindelijk kon Axal Moyou diep in blessuretijd voor een hard verdict zorgen.

Peter Esprit

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram