SK Lochristi plaatst zich voor volgende ronde na winst tegen Watervliet

7 mei 2023

SK Lochristi heeft zijn zwarte beest eindelijk op de knieën gekregen. In een spannende en sportieve partij werd VK Watervliet met 3-2 geklopt.

Watervliet was de enige ploeg die in de reguliere competitie twee keer de volle buit kon pakken tegen Lochristi, dus helemaal gerust was men er aan de Bosdreef niet in. Na een afwachtende openingsfase viel meteen een eerste treffer. Onzorgvuldig inspelen in de thuisdefensie bracht de bal bij Jarno Couvreur die met een lobbal doelman Davy Bracke kon verslaan. De bezoekers lieten het initiatief aan Lochristi en de thuisploeg kon enkele kansjes creëren. Matthias De Clercq kwam een teenlengte te kort om een voorzet van Stefan Moens te verzilveren. Niels Bracke kon na een individuele actie niet afwerken en Charles Ghyselinck verlengde een voorzet van Stefan Moens net naast. De bezoekers moesten de partij ondergaan en konden slechts een keer dreigen met een afstandsschot van Jarno Couvreur. Lochristi bleef baas en Bauke Famaey kon een vrije trap net niet tussen de palen verlengen. Kort voor rusten viel de verdiende gelijkmaker wel. Charles Ghyselinck werd knap aangespeeld door Stefan Moens en hij trapte naast doelman Jordin Van De Bossche binnen.

Lochristi kwam sterk uit de kleedkamer en zette meteen druk. Charles Ghyselinck vond de bezoekende doelman Jordin Van Den Bossche op zijn weg. Even later kreeg Van De Bossche een schot van Stefan Moens onvoldoende onder controle en Camilo Gonzalez was als snelste op de bal om de thuisploeg op voorsprong te zetten. Watervliet moest reageren, maar kon niet meteen gaten vinden in de thuisdefensie tot in de 80'. De thuisdoelman verkeek zich op een botsende bal en Jan Ulijn zette de bordjes opnieuw in evenwicht. Lochristi leek even aangeslagen, maar Stefan Moens achtte toen zijn moment gekomen. Hij zette zijn onmiddellijke tegenstander knap in de wind en trapte in de verste hoek binnen. Lochristi kon de partij uitspelen al claimden de bezoekers nog een strafschop voor handsspel, maar de ref had een voorafgaande duwfout gezien.

De 3-2 overwinning brengt Lochristi naar de volgende ronde. Op zondag 14 mei wacht de verplaatsing naar Robur Hamme Moerzeke.

Peter Esprit

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram