SK Lochristi pakt puntje in Assenede

15 oktober 2023

SK Lochristi kon een puntje meepakken uit Assenede. Makkelijk ging het niet, want SK moest een half uur met 10 man verder na een rode kaart van Camilo Gonzalez.

Lochristi startte sterk aan de partij en een knappe aanval op links kreeg net geen vervolg voor doel. Stefan Moens devieerde een voorzet net naast. De thuisploeg kreeg nauwelijks een poot aan de grond tot een foute laterale pas van Camilo Gonzalez het wedstrijdbeeld deed kantelen. Joshua Boogaard vond doelman Victor Boone op zijn weg en even later had de Lochristi-goalie opnieuw een knappe redding in huis op een poging van diezelfde Boogaard. Lochristi kreeg naderhand opnieuw vat op de partij en Ruben De Clercq kopte op hoekschop over. In de slotfase van de eerste helft viel er dan toch een treffer. Assenede had de kans op een voorsprong via Michiel Goethals, maar opnieuw lag doelman Boone in de weg. Nauwelijks 20" later lag de bal wel in het net. Assenede-doelman Giovanni Bonne verkeek zich volledig op een schot van Stefan Moens en Lochristi kon met een 0-1 voorsprong de rust in.

Assenede probeerde de bakens te verzetten na de rust, maar echt gevaarlijk was de thuisploeg aanvankelijk niet. De beste kans was nog voor de bedrijvige Charles Ghyselinck. Doelman Giovanni Bonne lag deze keer goed in de weg. Een nieuwe fout van Camilo Gonzalez leverde de Lochristi-middenvelder een twee gele kaart op en SK moest nog een half uur met 10 man verder. Een onachtzaamheid op hoekschop zorgde voor een snelle gelijkmaker. Joshua Boogaard tikte de bal ongehinderd binnen. Lochristi kreeg het in de slotfase nog moeilijk, maar de thuisploeg sprong onzorgvuldig om met de mogelijkheden en doelman Victor Boone stond pal.