SK Lochristi laat overwinning liggen in Wachtebeke

15 januari 2023

De derby tussen SK Wachtebeke en SK Lochristi is op een scoreloos gelijkspel geëindigd, waarmee de thuisploeg heel tevreden mocht zijn. Een resem gemiste kansen en een afgekeurde treffer zorgden voor ontgoocheling bij de bezoekers.

De omstandigheden voor deze wedstrijd waren helemaal niet ideaal. De strakke wind maakte goed voetbal moeilijk en ook het hobbelige veld bleek ook al geen bondgenoot. SK Lochristi begon fel aan de partij, maar de eerste mogelijkheid was toch voor de thuisploeg. Lucas Winters vergat echter een foutje in de bezoekende defensie af te straffen. Lochristi reageerde met een schot van Arnor Lagast dat thuisdoelman Elias Celie niet kon bedreigen. Een kopbal van Camilo Gonzalez ging over. Balverlies bij Lochristi zette Stephane De Bolster alleen voor doel, maar Davy Bracke bracht redding. Ook bij een poging van Sanna Wieder ging de Lochristi-doelman goed plat. Lochristi versierde enkele mogelijkheden via Matthias De Clercq en Charles Ghyselinck maar Elias Celie toonde zich paraat. In de slotfase kreeg elke ploeg nog een unieke kans. Lucas Winters miste voor de thuisploeg en Stefan Moens deed dit over voor Lochristi.

Ging de eerste helft nog min of meer gelijk op; in de tweede helft was Lochristi volledig baas. Een afstandsschot van Arnor Lagast werd door doelman Elias Celie uit de hoek gehaald en Charles Ghyselinck trapte voorlangs. Toen Stefan Moens een voorzet van Charles Ghyselinck in doel werkte floot scheidsrechter Rudi Massart voor (zeer twijfelachtig) buitenspel. Lochristi kreeg nog kansen. Charles Ghyselinck kreeg een hobbelende bal niet voorbij Elias Celie en Matthias De Clercq mikte een vrije trap op de paal. Wachtebeke kwam nauwelijks in het stuk voor en kon een keer een tegenaanval opzetten, maar slordig inspelen zorgde ervoor dat er nooit gevaar dreigde.

Peter Esprit

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram