SK Lochristi klopt leider Evergem 2020 met duidelijke cijfers

10 december 2023

SK Lochristi heeft vandaag verrassend uitgehaald. Leider Evergem 2020 kreeg in de Bosdreef een 4-1 om de oren, meteen een geslaagd debuut voor de nieuwe trainer Eddy Van Hecke.

Voetbal blijft onvoorspelbaar. Wie durfde uitspreken dat SK Lochristi de leider in tweede provinciale met ruime cijfers zou verslaan werd voor de wedstrijd voor gek verklaard, maar na 90' voetbal stond die ruime zege wel degelijk op het bord. De aanvangsfase verliep gelijkopgaand. Lochristi dreigde met een schot van Stefan Moens dat over doel ging en aan de overkant zag Jesse Brouwers zijn poging via de voet van doelman Davy Bracke naast belanden. Evergem leek even de partij in handen te nemen en Seppe Van Overbeeke trapte een leuke aanval over. Lochristi reageerde via Florian D'Hondt op vrije trap, maar tot 2x toe had doelman Janosh De Craene een goede redding in huis. Het weinige gevaar van de bezoekers kwam vooral van links en Tommy Jacobs trapte een voorzet hoog over. In het slotkwartier van de eerste helft kwam de thuisploeg nadrukkelijk opzetten. De oprukkende Wout Van Der Snickt kreeg heel veel ruimte van de bezoekende defensie en zijn licht afgeweken schot verdween in doel. Het ervaren Evergem was van de kook. Halewijn Schoonjans bediende met een hakje de mee opgerukte Camilo Gonzalez en die versloeg doelman De Craene een tweede keer. Net voor het rustsignaal verraste Stefan Moens de Evergem-doelman met een vrije trap, waardoor SK met een zeer verrassende 3-0 de rust in kon.

Na rust werd een stevige reactie van de leider verwacht, maar die bleef uit. Evergem had dan wel meer balbezit, kansen creëren lukte niet. Het was Lochristi dat opnieuw het gevaarlijkst was en de 4-0 mocht er zeker zijn. Charles Ghyselinck stuurde Niels Vandedrinck in het straatje en die bood Halewijn Schoonjans de nieuwe treffer op een schoteltje aan. Evergem kon dat toch eens reageren op het uur. Jesse Brouwers werd knap vrijgespeeld en de bezoekende spits milderde. De bezoekers hadden dan wel het balbezit, er zat te weinig inspiratie in het spel om echt gevaarlijk te zijn. De thuisploeg kon bij momenten scherp counteren. Halewijn Schoonjans viseerde de vuisten van Janosh De Craene en toen Camillo Gonzalez foutief werd gestuit in de zestien kreeg SK nog een strafschop. Niels Vandedrinck trapte echter binnen het bereik van doelman De Craene zodat de 4-1 op het bord bleef staan.