SK Lochristi klopt Lando Merendree na spannende slotfase

5 november 2023

SK Lochristi pakte uit met een verrassende overwinning tegen het ambitieuze Lando Merendree. De thuisploeg toonde veel wilskracht na een vroege achterstand en kon met de nodige dosis geluk stand houden in blessuretijd.

Lando Merendree begon autoritair en nam de wedstrijd meteen in handen. Dit resulteerde in een snelle treffer van  Jelle Walraeve die het snelst reageerde na een redding van doelman Simon Van Den Berghe. De bezoekers domineerden maar het overwicht leverde geen bijkomende kansen op. Lochristi herstelde gaandeweg het evenwicht. Arnor Lagast kon in de 28' een afvallende bal in een tijd op doel trappen, maar de bal werd van de lijn gehaald. Halewijn Schoonjans was er echter als eerste bij om de afvallende bal binnen te trappen en SK op gelijke hoogte te brengen. Beide ploegen kregen voor de rust nog elk een kans. Charles Ghyselinck trapte na twijfel bij de bezoekende defensie voorlangs en aan de overkant zag Joren Van Dommelen zijn poging na een knappe actie tegen de paal belanden.

SK Lochristi kwam het best uit de kleedkamer. Charles Ghyselinck werd alleen voor doel gebracht, maar de Lochristi-spits kon niet besluiten. Toen Ghyselinck even later opnieuw voor doel verscheen moest doelman Kevin De Windt foutief ingrijpen en scheidsrechter Berend Soenen wees naar de stip. Stefan Moens zette de strafschop feilloos om. Merendree probeerde het laken opnieuw naar zich toe te trekken, maar behoudens enkele hoekschoppen leverde dit niets op.  Lochristi counterde en na een individuele actie kon via de ingevallen Niels Vandedrinck dreigen, maar zijn schot miste kracht. Aan de overkant mocht Jelle Walraeve aanleggen en hier lag doelman Simon Van Den Berghe goed in de weg van het schot. Lochristi leek de partij in handen te houden, maar toen een verloren voorzet via de rug van de ongelukkige Ruben De Clercq in doel belandde, was alles te herdoen. De thuisploeg reageerde onmiddellijk. Florian D'Hondt krulde een vrije trap net binnen bereik van de bezoekende doelman, maar Niels Vandedrinck kon de afvallende bal (randje buitenspel) toch binnen tikken en Lochristi opnieuw op voorsprong trappen. Merendree zette alles op alles en versierde opnieuw enkele hoekschoppen. Een ervan belandde op de achterste doelpaal en in een volgende fase kon de bezoekende aanval niet afwerken en Lochristi meteen een deugddoende zege opleverde.

Peter Esprit

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram