SK Lochristi klinkt op het nieuwe jaar

14 januari 2023

Vrijdagavond werd in de kantine van SK Lochristi een nieuwjaarsreceptie gehouden voor de leden en sympathisanten van de club. Gezellig klinken op het nieuwe jaar en

Lieven Schoonjans was blij dat er na twee coronajaren nog eens een receptie kon doorgaan. Hij keek in zijn toespraak even terug op de twee  vrij woelige jaren die SK Lochristi meemaakte, maar zijn aandacht ging vooral uit naar de toekomst. "Het belooft een uitdagend 2023 te worden, niet alleen voor Lochristi maar voor alle clubs", zei Lieven Schoonjans. Hij verwees hiermee naar de hogere energieprijzen, het afhaken van sponsors, de opkomst bij wedstrijden en andere evenementen en de problemen om mensen te vinden die belangeloos een handje willen toesteken of verantwoordelijkheid willen nemen. "Ook voor SK Lochristi heeft dat een impact. In die omstandigheden financieel blijven rondkomen is geen evidentie".

Om de toekomstige uitdagingen aan te gaan zijn er enkele belangrijke beslissingen genomen. Op Bestuursniveau werd het jeugdbestuur en het dagelijks bestuur samengesmolten. "Met de eerste ploeg blijven we het principe handhaven waarmee we 10 jaar geleden begonnen zijn; we doen het alleen met spelers die hun jeugdopleiding geheel of grotendeels hebben gekregen bij SK Lochristi. Die krijgen een premie die fiscaal correct wordt uitgekeerd, en die redelijk maar niet hoog is als we vergelijken met ons omringende clubs".

Toch is de club erin geslaagd om nagenoeg de ganse kern en de trainersstaf ook volgend seizoen in Lochristi te houden, wat bewijst dat de nieuwe doorstart wordt geapprecieerd door de spelers.

Ook voor de jeugdwerking wordt 2023 een belangrijk jaar. "Ongeveer 10 maanden geleden slaagden we er eindelijk in om een TVJO aan te stellen in de persoon van Andy Van Rysselberghe die er in slaagde om drie jeugdcoördinatoren  en voor al onze jeugdploegen een trainer te vinden, zowaar geen evidentie', zei Sschoonjans, die bevestigde dat er volop werkt wordt gemaakt met de voorbereiding van volgend seizoen.

Op infrastructuurgebied hopen is het uitkijken naar het derde terrein met verlichting op de site Beervelde. "Niettegenstaande de substantiële financiële ondersteuning vanuit de gemeente om dit noodzakelijke project te verwezenlijken _ waarvoor onze welgemeende dank _blijft de frustratie binnen alle geledingen van de club immens groot dat het op Lochristi niet mogelijk is om een kunstgrasveld aan te leggen, en dat in schril contrast met de meeste van de ons omliggende gemeenten".

2023 is ook het jaar waarin SK Lochristi een nieuwe Footpass audit zal ondergaan, noodzakelijk wil de club de licentie om provinciaal voetbal te spelen wil verlengen.

Ook trainer Dwight Waeytens nam even het woord. "SK Lochristi is een warme club met veel vrijwilligers en medewerkers die ervoor zorgen dat de hele boel draait. Het is een club die opnieuw positiviteit en ambitie uitstraalt bij de jeugd", zei de coach van het eerste elftal. Hij bevestigde dat SK Lochristi de kaart van de eigen jeugd blijft trekken en staafde dat met enkele voorbeelden. Hij besloot zijn toespraak met een oproep naar nog meer supporters langs de zijlijn.

Wie beide speeches volledig wil nalezen kan dit doen via onderstaande link.

speech

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram