SK Lochristi houdt kansen op eindronde gaaf

16 april 2023

SK Lochristi pakte vandaag 3 verdiende punten tegen VVE Hansbeke, de nummer vier in de stand. Door deze zege komen de jongens van Dwight Waeytens op gelijke hoogte van Standaard Muide, dat zaterdag bleef steken op een puntendeling.

In een zenuwachtig begin was Hansbeke de betere ploeg. Ruben Deleu mikte een lobbal net over doel en door onzorgvuldigheid bij het inspelen lieten de bezoekers een unieke kans liggen. Lochristi herstelde het evenwicht, maar verder dan een schotje van Stefaan Moens kwam men aanvankelijk niet. SK moest winnen om zijn eindrondekansen te behouden en ging nadrukkelijker op zoek naar een treffer. Arnor Lagast kapte zijn man uit, maar vergat af te werken en Matthias De Clercq  viseerde de vuisten van doelman Cedric Van De Geuchte. De Clercq mikte ook nog een vrije trap op de paal en Stefaan Moens zag zijn kopbal door de bezoekende doelman gered.

Na de rust was de eerste kans voor de bezoekers. Ruben Deleu kwam alleen voor doel, maar trapte naast. Lochristi nam al snel de wedstrijd in handen en werd net over het uur beloond voor het initiatief. Camillo Gonzalez kopte de bal via het been van Ewoud De Vleeshouwer tegen de netten, na hoekschop van Francis Baes. Hansbeke leek aangeslagen door de treffer en kon nauwelijks nog dreigen. De betere kansen waren voor de thuisploeg. Arnor Lagast kon een actie van Stefaan Moens niet verzilveren na goed verdedigend werk van Timothy Vercamer. Moens mikte even later naast. De tweede treffer viel uiteindelijk toch. Matthias De Clercq bediende de ingevallen Maxime Lammens en die werkte beheerst af.

Met deze zege behoudt SK Lochristi een kans op de eindronde, gezien Standaard Muide bleef steken op een puntendeling.

Peter Esprit

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram