SK Lochristi deelt geschenken uit

29 oktober 2023

SK Lochristi kon een uur lang de schijn ophouden, maar deelde in de slotfase nog maar eens geschenken uit. Siebe Forton was de uitblinker bij de thuisploeg. Hij tekende voor de vijf thuistreffers.

De thuisploeg was de betere ploeg in de aanvangsfase. Een vluchtschot van Sam Van Moorhem miste de goede richting, maar even later stond Siebe Forton op de goede plaats om een flankvoorzet af te werken. Lochristi reageerde via een schot van Stefan Moens dat over ging. Sleidinge was vooral op hoekschoppen gevaarlijk en SK had geluk dat doelman Victor Boone bij de pinken was en Ilian Willems na een scrimmage naast besloot. Lochristi kwam beter in de wedstrijd. Een vrije trap van Florian Dhondt werd door Halewijn Schoonjans over gekopt. Balverlies bij thuisploeg bracht de bal bij Charles Ghyselinck, die Stefan Moens in stelling bracht en die werkte beheerst af. Beide ploegen konden voor de rust nog een keer dreigen. Siebe Forton kon net buiten de zestien dreigen, maar een alerte Victor Boone haalde de bal vanonder de lat. Een vrije trap van Florian Dhondt belandde in het zijnet.
De tweede helft had aanvankelijk weinig te beiden. Stefan Moens tekende voor de eerste kans toen hij diep werd gestuurd, maar de Lochristi-aanvaller had net iets teveel tijd nodig om aan te leggen. In de 52' werd de wedstrijd in een definitieve plooi gelegd. De bezoekende defensie miskeek zich op een lange bal en Siebe Forton had een knappe lob in huis om de 2-1 aan te tekenen. Lochristi moest opnieuw aan de bak maar Stefan Moens besloot iets te onbesuisd. De bezoekers gingen daarna al te makkelijk kopje onder en Siebe Forton strafte de defensieve fouten stuk voor stuk af, waardoor SK opnieuw een zware nederlaag te slikken kreeg.