Ruime zege brengt eindronde dichterbij

23 april 2023

SK Lochristi speelde een wisselvallige wedstrijd op het terrein van Kaprijke-Bentille. In het begin van elke helft leken de troepen nog niet wakker en dat maakte het soms nodeloos moeilijk. Uiteindelijk zette men de zaak recht met enkele knappe doelpunten.

De thuisploeg had niets meer te winnen of te verliezen en begon zonder scrupules aan de wedstrijd. Lochristi had enige moeite met de fel opzittende thuisspelers en kwam nauwelijks aan voetballen toe. Toch versierde SK de eerste kans. Een poging tot lobbal van Stefaan Moens werd door doelman Hannes Couvreur uit zijn doelvlak gehaald. De bal werd door Matthias De Clercq opgevist en hij bood Moens een tweede kans aan, maar opnieuw lag Couvreur in de weg. Lochristi kwam goed weg toen na een hoekschop de bal hangen in de zestien, maar geen enkele thuisspeler er in slaagde het leer tegen de netten te duwen. Halfweg de eerste helft was het wel raak voor Kaprijke-Bentille. Dario Schoonackers kreeg teveel tijd om aan te leggen en trapte fraai binnen. Lochristi schoot wakker en creëerde kans na kans, maar doelman Couvreur leek niet te kloppen. In de 36' lukte het toch. Charles Ghyselinck werd allen voor doel afgezonderd en kreeg de bal wel voorbij de thuisdoelman. Dit was het signaal voor een dolle vijf minuten. In de 38' trapte Florian D'Hondt een vrije trap tegen de netten en even later stond Matthias De Clercq op de goede plaats om een voorzet van Stefaan Moens af te werken.

Lochristi kwam slap uit de kleedkamer en de enthousiaste thuisploeg  Matthias De Groote viseerde de paal en doelman Davy Bracke hield Bram Van Durme van de aansluitingstreffer. Die viel er uiteindelijk toch. Dante Buysse kreeg iets teveel ruimte en bracht weer spanning in de partij. Voor heel even, want nauwelijks een minuutje later stond het 2-4. Stefaan Moens kon met een opwippertje Charles Ghyselinck bereiken en die zorgde voor de mooiste treffer van de dag. De veer was nog niet gebroken bij de thuisploeg, want doelman Davy Bracke moest tot twee keer toe redding brengen. Tien minuten voor tijd werkte Maxime Lammens fraai af en even later zorgde Stefaan Moens voor de ietwat overdreven 2-6 eindstand.

De wedstrijd van volgende week heeft plaats op zaterdag 29 april om 18 uur.