Oude uitrusting krijgt nieuw leven in Afrika

13 april 2023

Door de komst van een nieuwe shirtsponsor vorig jaar werden de uitrustingen van onze ploegen vernieuwd. De oude shirts zijn geschonken aan het 'Waka Waka-project' van de gemeentelijke basisschool van Lochristi. In Ivoorkust is SK Lochristi geen onbekende meer.

Het Waka Waka-project is in 2010 gestart door een aantal mensen, die op de één of andere manier verbonden zijn met GBS-Lochristi (als leerkracht, begeleider, ouder,…) Bedoeling was een kleinschalig schoolproject in Assouindé (Ivoorkust) uit de grond te stampen. Met het opgehaalde geld heeft Waka Waka al heel wat kunnen realiseren : klaslokalen, een medisch post, een refter, een bibliotheek, enkele sanitaire blokken, een sportterrein en woningen voor de leerkrachten.

Toen vorig seizoen met Deschacht een nieuwe shirtsponsor werd gevonden, waren de oude shirts niet langer noodzakelijk. Er werd gezocht naar een goede bestemming en die werd in Ivoorkust gevonden. Via een piloot, die regelmatig afreist naar de streek, is de uitrusting beetje bij beetje overgevlogen. En ginds zijn ze vandaag er heel tevreden mee.

Peter Esprit

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram