Met een simpele zege naar de eindronde

29 april 2023

SK Lochristi plaatste zich zaterdagavond voor de eindronde in derde provinciale. Vinderhoute, de voorlaatste in de stand, bleek iets taaier dan verwacht en ging pas in de tweede helft door de knieën. Uiteindelijk werd de wedstrijd in de slotminuut nog overschaduwd door een mogelijke zware knieblessure van de bezoekende doelman, die met de ziekenwagen werd afgevoerd.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Lochristi. Bij de eerste aanval die naam waardig was het meteen raak. Matisse Vigneri kwam alleen voor doel en tikte de bal voorbij doelman Stef Toch. Lochristi bleef de partij beheersen, maar in de zone van de waarheid lukte het niet. Stefan Moens en Matthias De Clercq kregen de bal niet tegen de netten en de bezoekende doelman was paraat om een poging van Camilo Gonzalez onschadelijk te maken.  Een pegel van Arnor Lagast belandde op de paal, zodat SK met een magere 1-0 ging rusten.

Lochristi domineerde de partij ook na de rust. Matisse Vigneri mikte alleen voor doel naast en Camilo Gonzalez zag zijn poging ook al op de paal uiteen spatten. In de 53' was het wel raak. Arnor Lagast kon een knappe aanval op rechts afwerken. SK kreeg de bezoekers definitief op de knieën net voorbij het uur, toen Florian D'Hondt een vrije trap snoeihard in de linker benedenhoek trapte. De partij verwaterde nadien al kreeg Lochristi nog enkele mogelijkheden. In de slotminuut kwetste de bezoekende doelman Stef Toch zich aan de knie bij een ogenschijnlijk onschuldige fase. Hij werd uiteindelijk met de ziekenwagen weggevoerd, meteen een kleine domper op een zeer sportieve wedstrijd.

Dinsdag wordt in Wetteren geloot voor de eindronde. Lochristi is een van de 20 ploegen uit derde provinciale die in de trommel zal zitten. Van zodra de loting gekend, zullen wij het wedstrijdschema op onze website plaatsen.

Peter Esprit

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram