Met 10 man naar ruime zege

12 februari 2023

SK Lochristi pakte na de nederlaag vorige week opnieuw uit met een ruime zege tegen Standaard Muide. Niet voor de hand liggend, want de troepen van Dwight Waeytens stonden ruim een helft met 10 man op het veld. Charles Ghyselinck was goed voor een echte hattrick, waarvan een treffer die zelden op voetbalvelden te zien is.

Het duurde even vooraleer de thuisploeg wakker werd. Standaard Muide startte sterk en kon dreigen via Stijn De Wilde, maar zijn scherpe voorzet vond geen medemaat die gevolgd was. Lochristi stak pas op het kwartier de neus aan het venster. Stefaan Moens nam een hoekschop in een tijd op de slof, maar de bal ging een metertje over. Het was voor de thuisploeg het sein om de partij in handen te nemen. Charles Ghyselinck kon een bijna verloren bal bij Stefaan Moens koppen, maar de bezoekende defensie was tijdig paraat om het dreigend gevaar af te weren. Een misser bij Muide bracht Stefaan Moens alleen voor doel. De bezoekende doelman Alain Van Den Broucke lag echter in de weg van het schot. Arnor Lagast zag zijn schot afgeblokt. Net voor het half uur was het toch raak. De bal waaide over de verdediging en de ingelopen Matthias De Clercq trapte in een tijd binnen. Lochristi ging door. Charles Ghyselinck bediende Matthias De Clercq die naast trapte. Diezelfde De Clercq kopte een voorzet van Lorenzo de Groote op de paal. Toch bleef het opletten. Stijn De Wilde werd goed aangespeeld, maar zag zijn schot afgeblokt door Florian D'Hondt. Net voor de rust liet de scheidsrechter zich opmerken. Matthias De Clercq kreeg een tweede gele kaart voor een ogenschijnlijk lichte fout en aan de overkant werd een poging om Stefaan Moens onderuit te trappen niet bestraft.

De tweede helft kondigde zich moeilijk aan, maar Lochristi hield al bij al makkelijk stand. Een vrije trap van Florian D'Hondt werd met enige moeite door doelman Alain Van Den Broucke uit de hoek gehaald. Aan de overkant had Davy Bracke al evenveel moeite met een schot van Gregory Vermeeren. Lochristi moest het spel even ondergaan maar prikte net over het uur perfect tegen. Charles Ghyselinck werd in het straatje gestuurd door Arnor Lagast en werkte rustig af. Muide kon nog eens dreigen via Vermeeren en Enzo Van Wingen, maar het was de thuisploeg die raak trof. Arnor Lagast kon Charles Ghyselinck nog eens alleen voor doel brengen en de Lochristi-spits werkte opnieuw af. Het beste moest nog komen voor Ghyselinck. Met een prachtige omhaal tekende hij zijn derde treffer van de dag aan, zowaar een doelpunt die op de Belgische velden niet vaak te zien is. De ingevallen Ruben van Gerven had de forfaitscore aan de voet maar doelman Van De Broucke redde knap. Muide kon uiteindelijk toch milderen. Stijn de Wilde werd onderuit gehaald in de zestien en de ex-speler van SK Lochristi zette zelf de elfmeter om.

Peter Esprit

 

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram