Logische zege voor Lovendegem na doelpunten in geschenkverpakking

10 september 2023

SK Lochristi was op het terrein van SK De Jeugd Lovendegem in een gulle bui en weet meteen dat de foutjes in tweede provinciale worden afgestraft.

In het aanvangskwartier konden beide ploegen een kans creëren. Jelle Buyse miste voor de thuisploeg en Charles Ghyselinck zag een individuele actie op de voeten van doelman Arno Decraecker belanden. Een slordige opbouw bij de bezoekers leverde een eerste thuisdoelpunt op. Arthur De Pauw profiteerde optimaal en scoorde aan de tweede paal. Lochristi herstelde en zette de bordjes snel in evenwicht. Stefan Moens kreeg een slecht weggewerkte bal in de voeten en trapte in de kruising. De eerste helft leek op een gelijke stand te eindigen, maar na nieuw balverlies kon Lovendegem snel omschakelen en met een 1-2 voorsprong gaan rusten, alweer via Arno De Pauw.

Na de rust kreeg Lochristi geen greep op de wedstrijd. Lovendegem hield de partij makkelijk onder controle en zette in de 56' na een fraaie aanval de 3-1 op het bord via Lauden De Corte. Aan de overkant miste Charles Ghyselinck de aansluitingstreffer nadat hij een voorzet van Stefan Moens niet tussen de palen kon koppen. De inbreng van Wout Van Der Snickt bracht Lochristi opnieuw beter in de partij, maar verder dan een mogelijkheid voor Halewijn Schoonjans kwam men niet. Lovendegem bleef op counter voor het grootste gevaar zorgen. Arno De Pauw slalomde door de Lochristi-defensie, maar vergat te scoren en Jelle Buyse zag zijn poging door Nick Bracke afgeblokt zodat de logische 3-1 op de bordjes bleef.