Laarne-Kalken pakt volle buit in de Bosdreef

8 oktober 2023

SK Lochristi kon titelkandidaat Laarne-Kalken niet bedreigen. De bezoekers controleerden nagenoeg de volledige wedstrijd en hadden aan twee treffers genoeg om de volle buit te pakken

Na een gelijkopgaande beginfase nam Laarne-Kalken het heft in handen. Dit resulteerde in een scrimmage voor doel na hoekschop, maar uiteindelijk kon doelman Davy Bracke de bal klemmen. Laarne controleerde en trachtte snel uit breken. Stijn Robaeyst zag zijn lobbal net naast gaan en ook het vizier van Quinten Van Wayenbergh was niet goed afgesteld. Lochristi speelde te slordig in de opbouw en daar kon Josse Vekeman bijna van profiteren. Davy Bracke bracht tot twee keer toe redding. In de slotminuut liep het dan toch fout. Lorenzo De Groote tikte zijn opponent aan in de zestien en Quinten Van Wayenbergh zette de strafschop om. Lochristi miste onmiddellijk daarna de kans op een snelle gelijkmaker. Charles Ghyselinck kwam alleen voor doel en zag zijn poging via doelman Bram Paepe en een verdediger van de lijn gehaald.

De toeschouwers zagen een meer gedreven thuisploeg na de rust, maar in de zone van de waarheid lukte weinig. De eerste mogelijkheid was opnieuw voor de bezoekers. Davy Bracke haalde de pegel van Lowiek Pauwels vanonder de lat. Halfweg de twee helft was de partij gespeeld. Glenn Van Rijsselberghe toornde na een vrije trap boven iedereen uit en knikte de 0-2 voorbij doelman Bracke. Lochristi was niet meer bij machte om de situatie om te keren in het slot.