Felbevochten zege op Evergem Belzele

26 februari 2023

SK Lochristi liet geen steken vallen op het terrein van Evergem-Belzele. Makkelijk ging het helemaal niet, want de stevige thuisploeg vocht voor wat het waard was. 

De klok was nauwelijks de 60" gepasseerd toen Charles Ghyselinck de paal viseerde, maar ook aan de overkant viel snel een kans te noteren. Arne Cazaerck kon echter niet profiteren van het missertje in de Lochristi-defensie en besloot binnen bereik van doelman Victor Boone, die de geblesseerde Davy Bracke verving. Het ging er op het hobbelige veld bij momenten potig aan toe, maar de scheidsrechter liet heel veel toe. Het stevige spel van beide ploegen leverde nauwelijks goed voetbal, laat staan kansen op. Stefan Moens trapte een vrije trap recht op doelman Steven Comeyne en ook een kopal van Charles Ghyselinck, op aangeven van Stefan Moens, werd door de thuisdoelman gepakt. De 0-0 ruststand was dan ook een logisch gevolg na de eerste 45'.

Ook na de rust was aanvankelijk hetzelfde spelbeeld te zien, maar deze keer hield de ref de kaarten niet op zak en zwaaide te pas en te onpas met een geel karton. In tegenstelling tot de eerste helft vielen er wel kansen te noteren. De eerste was voor de thuisploeg die een strafschop kreeg na een tackle van Louis Lemaitre. Arne Cazaerck viseerde echter de vingertoppen van Victor Boone, die via de paal redding bracht. Het was voor Lochristi het sein om zich in de partij te knokken, maar Stefan Moens en Charles Ghyselinck vonden een sterke doelman Steven Commeyne op hun weg. Ook Victor Boone kon zich nog eens onderscheiden op een afstandsschot. Uiteindelijk klaarde SK Lochristi de klus net na het uur. Charles Ghyselinck kon na een scrimmage voor doel de bal voorbij Steven Comeyne duwen en Derrick Nkansah devieerde een vrije trap in doel. De thuisploeg probeerde met de lange bal de bakens nog te verzetten, maar dit leidde niet meer tot kansen. In de slotfase bediende Halit Pala de vrijstaande Stefan Moens die voor een ruime 0-3 zege zorgde.

Peter Esprit

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram