Een harde les in efficiëntie

22 oktober 2023

SK Lochristi  ging vandaag zwaar onderuit tegen Sint-Kruis-Winkel. De 0-4 was overdreven, maar de thuisploeg moest vooral in eigen boezem kijken. In de eerste helft werden de kansjes gemist en Sint-Kruis-Winkel werkte nagenoeg alle kansen af.

SK Lochristi domineerde nochtans de aanvangsfase. Halewijn Schoonjans had net iets teveel tijd nodig om aan te leggen en Arnor Lagast trapte naast. Lorenzo Degroote zag zijn poging door de bezoekende doelman Sander Nimmegeers met de voet gered. De eerste echt voldragen aanval van Sint-Kruis-Winkel leverde wel resultaat op. Rutger Bauwens werd knap vrijgespeeld en die liet doelman Davy Bracke geen kans. Lochristi probeerde te reageren, maar echte kansen leverde dit niet op.

Kwam SK Lochristi met goede bedoelingen uit de kleedkamer na de rust, na nauwelijks 5' kon het tactisch plannetje de prullenmand in. De thuisverdediging werd op een hoopje gespeeld en Lorenzo Destaercke mocht ongehinderd de 0-2 op het bord zetten. Bij de thuisploeg gingen de kopjes naar beneden en de bezoekers  konden naar hartenlust counteren. Merhat Aleksiev mocht na balverlies te  makkelijk de 0-3 aantekenen en Ruben De Clercq zorgde ongelukkig voor de 0-4. Lochristi zette hier nauwelijks iets tegenover. Tim De Witte kon onvoldoende bij een voorzet van Charles Ghijselinck en Arnor Lagast besloot op doelman Sander Nimmegeers.

Door deze nederlaag en de resultaten van de onderlinge concurrentie zakt SK Lochristi naar de voorlaatste plaats.