Derbywinst voor SK Lochristi

17 september 2023

SK Lochristi heeft de eerste derby van het seizoen tegen Dynamo Beervelde winnend afgesloten. Een schoonheidsprijs zal deze wedstrijd niet krijgen, maar de drie punten zijn een feit.

De partij kon niet beter beginnen voor SK Lochristi. Een vrije trap van Stefan Moens leek bedoeld als voorzet, maar de bal verdween in verste hoek tegen de netten. Beervelde reageerde op hoekschop, maar de kopbal miste de goede richting. Beervelde coach Tom De Bouvre had zijn manschappen een goede organisatie opgelegd en Lochristi vond niet meteen een oplossing om deze organisatie te ontwrichten. Stefan Moens kon na een actie Halewijn Schoonjans bedienen maar zijn poging werd afgestopt. Ook een lobbal van Louis Lemaitre werd voor de lijn gekeerd. Lochristi had dan wel veel balbezit, maar kansen creëren bleef een probleem. Lorenzo De Groote trapte vanop 25 meter. Het schot leverde geen probleem op voor Beervelde-doelman Louis Vercammen. De bezoekende doelman maakte kort voor de rust ook een poging van Maxime Doubels onschadelijk.

De tweede helft bracht niet veel beterschap. Beervelde bleef in zijn egelstelling en Lochristi vond geen oplossing. Wout Van der Snickt zette de bezoekende doelman aan het werk en kort na het uur had Louis Vercammen ook een goede redding in huis toen Charles Ghyselinck kwam dreigen. De bezoekers toonden veel goede wil, maar konden geen gevaar creëren. In de slotfase kwam Lochristi opzetten. Halewijn Schoonjans besloot naast en een kopbal van Maxime Doubels belandde recht op de bezoekende doelman. In blessuretijd lukte het toch nog. Halewijn Schoonjans scoorde op aangeven van Stefan Moens de 2-0 en meteen was de wedstrijd gespeeld.