Alweer loopt het mis in slotminuten

3 december 2023

SK Lochristi blijft in hetzelfde bedje ziek. Niet voor het eerst zag men in de slotfase een voorsprong verloren gaan.

De wedstrijd startte snel. Hooreweghe kwam alleen voor Boone, maar deze redde met de voet. In 7' stak Lochristi voor het eerst de neus aan het venster. Een hoekschop van Lagast werd net op de lijn gered. SK Lochristi nam de match in handen. In de 12' kwam een voorzet van Niels Vandedrinck bij Stefan Moens terecht, die in het zijnet trapte.  Lagast haalde uit net buiten de zestien, maar keeper Van Cauwenberge duwde het leer in hoekschop. Daarna viel het spel stil tot iets voorbij het half uur. Bekaert trapte van buiten de rechthoek op doel, maar Boone redde. De rebound van Hooreweghe ging net naast. Een schot van Moens aan de overkant, werd door Van Cauwenberge gered. Kort voor de rust viel dan toch een treffer. Vandedrinck kon zich voorbij 2 man wringen en zijn voorzet belandde via Van Cauwenberge in de voeten van Schoonjans. die Lochristi verdiend op voorsprong trapte. Een tweede treffer van Moens werd afgekeurd omwille van een duwfout.

De 2de helft had aanvankelijk niet veel om het lijf. De lichte sneeuw en het gladde veld maakten voetballen moeilijk. De gelijkmaker viel dan ook uit de lucht. Niels Bracke kopte een ogenschijnlijk ongevaarlijke verre bal in de voeten van Hooreweghe, die het geschenk onhoudbaar binnentrapte. Op het uur kopte Ghyselinck een hoekschop van Lagast op de lat. Op voorzet van De Cuyper tikte Hooreweghe aan de overkant naast. Het laatste kwartier kwam er weer aan animo in de wedstrijd. Bij een tweede opeenvolgende hoekschop kon Famaey onhoudbaar binnenkoppen. Lochristi drukte door. Depraetere mikte een doorsteekpas van Famaey op Van Cauwenberge en Moens trapte naast. En dan kwam die vermaledijde slotfase. Een voorzet vanop links werd door Famaey gemist aan het strafschoppunt en de vrijstaande Defruyt trapte overhoeks binnen. De kelk was nog niet geledigd. Boone redde eerst een bal van Hooreweghe en vlak daarna kwam een voorzet vanop links bij Defruyt die Van Der Snickt uitkapte en opnieuw overhoeks binnentrapte.

SK Lochristi probeerde nog de bakens te verzetten, maar kwam aan geen kans meer en ging zo voor de tweede week op rij onderuit. De ontgoocheling was enorm groot.

Dirk Van Nieuwerburgh

 

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram