U8 voetballen mooie uitgangspositie bij elkaar

16 februari 2022

De U8 van SK Lochristi hebben woensdagavond een goede uitgangspositie bij elkaar gevoetbald met het oog op de finale van de Cup Het Nieuwsblad. In een aangename wedstrijd in zeer winderige omstandigheden klopten ze Drongen met 14-8.

De wedstrijd begon niet echt goed voor SK. Nauwelijks afgetrapt keken de jongens van trainer Arthur al tegen een 0-1 achterstand aan. Lochristi scoorde al snel de gelijkmaker, maar Drongen toonde zich een gretige tegenstander  en scoorde twee keer op rij. Nog voor het einde van het eerste kwart kon de thuisploeg de scheve situatie rechttrekken (4-3) . Lochristi duwde door in het tweede kwart en liep uit tot 6-3. Met een prachtige aanval konden de bezoekers milderen tot 6-4. Lochristi kon onmiddellijk tegenscoren, maar Drongen gaf niet af en uiteindelijk ging men rusten met 7-6 op het scorebord.

Na de rust moest Lochristi tegen de wind in spelen. Dit bleek echter geen nadeel. Drongen kwam nog op gelijke hoogte, maar nadien lieten onze jongens hun beste voetbal zien. Na een bal op de paal en enkele gemiste kansen ging het opeens vlot naar 12-7. In het laatste kwart kwam Drongen iets meer opzetten. Toch liep Lochristi verder uit tot 14-7. In het slot konden de bezoekers nog milderen tot 14-8. Op woensdag 16 maart wordt de terugwedstrijd in Drongen gespeeld.

U9 en U11

De U9 en U11 moesten gisteren ook aan de bak respectievelijk op Sint-Niklaas en SK Lebbeke. De U9 waren een maatje te klein voor de Waaslanders (14-4). De U11 voetbalden een goede uitgangspositie bij elkaar en speelden 5-5 gelijk.

Peter Esprit

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram