U11 pakt cup Het Nieuwsblad, U8 verdienstelijk tweede

8 mei 2022

De U11 van SK Lochristi pakten zaterdag de Oost-Vlaamse titel, georganiseerd door de krant Het Nieuwsblad. Vrasene werd met 7-5 geklopt. De U8 moesten hun meerdere erkenning in SK Lebbeke en gingen na een zeer verdienstelijke partij met 10-8 onderuit.

De U11 had er zin in en nam een vliegende start met hoge druk in balverlies en snelle aanvallen richting doel. Al snel kwam Milan Van Altert alleen voor doel en hij werkte beheerst af met zijn linkervoet. Dit was het teken voor de jongens om te blijven gaan, al snel vielen er nog 4 doelpunten, Vrasene probeerde vanonder de druk te komen, maar kwam niet in zijn spel, tot ze uit een vrije trap konden scoren. Dit zorgde voor een ommekeer op het veld. Vrasene begon opnieuw in zijn kansen te geloven en ging met vertrouwen voetballen. Lochristi ging op  twijfelen en met mooi voetbal kwam Vrasene terug tot 5-4. Na de 6-4 uit vrije trap ging trainer Gert-Jan tactisch bijstellen en kon hij opnieuw rust brengen in de verdedigende linie. Lochristi kreeg terug de controle over de wedstrijd. Beide ploegen wisten nog één keer te scoren goed voor een 7-5 eindstand na een authentieke cupwedstrijd.

De U8 troffen met Lebbeke een sterke tegenstander die in zijn reeks alle wedstrijden met overduidelijk verschil had gewonnen. Lochristi begon sterk en kwam snel 2-0 voor, maar al even snel stonden de bordjes gelijk. Du supporters  zagen een schitterende eerste helft van beide ploegen en met de 6-7 achterstand kon het nog alle kanten uit. De tweede helft verliep het wat moeizamer. De Lochristi-aanval had moeite om de bezoekende defensie onder druk te zetten, al leek ook het frivole spel van Lebbeke weg. Lebbeke kon echter wel scoren en zette een 6-10 op het bord. In de slotfase milderde Lochristi nog tot 8-10, maar verder kwam men niet meer.

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram