U11 en U8 naar provinciale finale Jeugdclub Het Nieuwsblad

16 maart 2022

Woensdagavond werden de terugwedstrijden gespeeld in de halve finale van de Jeugdcup Het Nieuwsblad. De U8 kon de goede uitgangspositie vasthouden op het terrein van KVV Drongen en plaatste zich voor de finale. De U9 werden ondanks een meer dan verdienstelijke wedstrijd uitgeschakeld door SK Sint-Niklaas. De meest spannende wedstrijd was deze van de U11 tegen SK Lebbeke, waar strafschoppen uiteindelijk voor de beslissing zorgden.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat ook deze terugwedstrijd spannend zou worden. Lochristi, dat in de heenwedstrijd een 5-5 uit de brand sleepte op het terrein van SK Lebbeke, startte met veel wilskracht. De bezoekende defensie stond echter sterk te verdedigen. Veel middenveldspel zorgde voor veel duels op het scherp van de snee, maar echte kansen bleven in het eerste kwart uit. Ook in het tweede kwart zagen de supporters van beide teams eenzelfde spelbeeld. De eerste echte kans voor de thuisploeg was meteen raak. Een foutje in het middenveld bracht Maxim Mores alleen voor doel en deze twijfelde niet. Lebbeke kon ook een kans afdwingen, maar het schot belandde op een medemaat.

Kort na de aftrap van het derde kwart miste Lochristi de kans op de 2-0. Ook de bezoekers konden dreigen, maar de dwarsligger bracht redding. In het vierde kwart zetten de bezoekers alles op alles. Een vrije trap ging net naast. Toch kwamen de bezoekers, niet geheel onverdiend, op gelijk hoogte. Beide ploegen konden nog een keer dreigen en Lochristi had geluk toen de deklat een tweede keer redding bracht.

Het 1-1 gelijkspel betekende strafschoppen en ook daarin bleven beide teams aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk waren er 14 strafschoppen nodig om het verschil te maken en Lochristi kroonde zich uiteindelijk als de winnaar van de strafschoppen-loterij.

U8 en U9

De U8 verdedigden op het terrein van Drongen een 14-8 voorsprong uit de heenwedstrijd. De jongens van trainer Arthur kwamen even in de problemen en stonden al snel 3-0 achter. Daarna nam Lochristi de wedstrijd in handen en nog voor het einde van het doelpuntenrijke eerste kwart was de voorsprong een feit. Daarna zette Lochristi een tussenspurt in en daar kwam de thuisploeg niet meer van terug. Eindstand 11-16.

De U9 stonden voor een schier onmogelijke opdracht om een 14-4 nederlaag uit de heenronde goed te maken. In het begin van de wedstrijd kreeg Lochristi kansen, maar de doelpunten vielen aan de overzijde. Uiteindelijk moest de U9, ondanks stevig verweer, opnieuw het onderspit delven.

Peter Esprit

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram