SK Lochristi zwaar onderuit in topper

9 oktober 2022

SK Lochristi heeft gisterenavond de topper in 3de provinciale A verloren tegen VK Watervliet met duidelijke 5-1 cijfers.

De verwachtingen en het vertrouwen waren groot bij aanvang van de wedstrijd. Onze ploeg had sedert de tweede oefenwedstrijd (op 7 augustus) niet meer verloren maar de wedstrijd was nog maar juist op gang gefloten of De Wulf glipte door de buitenspelval en schoof mooi naast doelman Bracke binnen. Nauwelijks bekomen van deze opdoffer kopte Steyaert in minuut 9 mooi overhoeks tegen de netten (2-0) en op het kwartier ging De Wulf nog eens op snelheid door en hij tekende de 3-0 aan.

SK Lochristi herstelde het evenwicht daarna en Stefaan Moens kon vanuit een scherpe hoek afronden maar de bal strandde op de lat. Er waren ook nog kansjes voor De Clercq en Vigneri, maar aan de overkant diende Davy Bracke ook nog 3 keer zijn kunnen te tonen om erger te voorkomen.

Tijdens de rust greep trainer Waeytens in met 3 vervangingen. Niels Van Hove en Tim De Witte versierden hun eerste speelminuten in de fanion, terwijl ook Francis Baes zijn plaats innam. Een goed leidende scheidsrechter Ceulemans had nog maar net de tweede helft opgestart of Baeke trapte een vrije trap over de muur en naast de paal binnen (4-0). Een beetje later kon Tim De Witte na wat geharrewar in de zestien de bal over de doellijn duwen (4-1) en één minuut later kopte Wout Van Der Snickt de 4-2 nipt naast. Toen diezelfde Wout na een uur door zijn knie zakte (en gekwetst het terrein diende te verlaten) kon De Wulf alleen doorgaan en met een streep de 5-1 binnen knallen en zo zijn hattrick vervolledigen.

Het laatste half uur was gelijkopgaand. Lochristi speelde nog wat kansen bij elkaar maar kon de achterstand niet meer milderen. Watervliet gaat op zijn élan door en behoudt met maximum der punten. Lochristi krijgt volgende week op eigen veld de mogelijkheid om zich te herpakken tegen Evergem-Belzele.

Met dank aan Lieven Schoonjans voor het verslag.

Sponsors

Logo SK Lochristi
Complex Bosdreef
Bosdreef 57
9080 Lochristi
09 355 02 52
info@sklochristi.be
Complex Beerveldsebaan
Beerveldsebaan 24
9080 Lochristi
09 355 95 10
Copyright © 2019 SK Lochristi | Alle rechten voorbehouden
Made with ❤ by Ident-IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram